Buka @ 10 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1408705Tatter, Ty to potrafisz.Ze zwykłej skórki zrobisz obiekt pożądania.
Niedługo Roman coś powie.Ano zrobilam i sa przepyszne!!!
Dziekuje Buka
Hazo nic nie jest za biale w porownaniu z moim zaokiennym widokiem - mam w ogrodzie pl metra sniegu. Wolalabym cukier puder!
Powaznie jednak - w cukrze drobnym sa naprawde dobre i widac ich pomaranczowosc.
Najwazniejsze, ze Ci smakuja
Buka @ 13 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=412394Jeżeli ktoś lubi, może teraz zrobić skórke kandyzowaną: po zagotowaniu w ostatnim dniu należy ją zostawić do ostygnięcia, wyjąć z syropu, odsączyć, posypać obficie cukrem pudrem, ułożyć na woskowym papierze i delikatnie podsuszyć w letnim piekarniku.tatter @ 23 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1413889Powaznie jednak - w cukrze drobnym sa naprawde dobre i widac ich pomaranczowosc.A widzisz, teraz wiem dlaczego moje sa białe. Zrobiłam tak, jak było napisane w pierwszym poscie. Gdybym dopytała o Twoje, to miałabym ładniejsze.
Następne obsypię drobnym cukrem.
PS.
Edytuję, bo nie wytrzymałam i wsadziłam na chwilę do lekkiego syropu, po kilku minutach jak puder spłynął i się rozpuścił, wyjęłam, obsuszyłam, posypałam drobnym cukrem i do piekarnika.
Tak teraz wygladają:
Teraz jestem zadowolona i mam czym ozdobić paschę i mazurki.
tatter @ 24 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1414122Do paschy mam kandyzowana angelike w pieknym zielonym kolorze...Od dziecka uwielbiałam piękne zielone kawałki "czegoś" wyciagać np. z kupionych ciast. Potem dowiedziałam się co to jest, ale nigdy nie widziałam poza ciastami z cukierni. Nie wiem czy u nas można gdzies te łodygi kupić surowe badź już gotowe kandyzowane. Bardzo Ci ich zazdroszczę.
Hazo, jesli uda Ci sie dostac angelike, mam na mysli swieze lodygi, to napisze Ci jak je kandyzuje. Angelica archangelica rosnie u mnie w ogrodzie w trzech miejscach, spora jest w sezonie - lodygi z kwiatostanami maja grubo ponad 2 metry. Pszczoly i motyle ja uwielbiaja. A ja raz na dwa lata kandyzuje jej lodygi i dam Ci slowo, ze one nie tylko dobre do ciast, ale do podgryzania rowniez.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.