Małgoś.dz.
Member
- Paź 25, 2004
- 4,687
- 1
- 0
wg tego co J-Lee pisze to faktycznie sajgonki w ryżowym papierze wietnamskie są ale tak do końca to się nie zastanawiałam nad tym,prawdę mówiąc myślałam że spring rolls=sajgonki po polskubo jak są sajgonki po angielsku?![]()
i chyba znaczenie ma rodzaj ciasta,a nie to czy mrozone czy świeże chociaż takie ciasto jest raczej nie do powtórzenia w warunkach domowych bo oni to maszynowo robią
CYTATDziunia, gdzie kupiłaś takie gotowe ciasto?Małgosiu,w Bomi w Madisonie leży w zamrażarce zaraz przy lewej stronie przy lodówkach z mozzarellą i plesniakamiW niedzielę były jeszcze 2 paczki,15 zł kosztuje i tak wygląda opakowanie: http://img316.imageshack.us/img316/4738/ciastoyc3.jpg![]()
sos jest też z Bomi gotowy Especially for spring rollsfirma Suree,kosztuje ok.6,50 i stoi na półkach z sosami egzotycznymi![]()
nie obrażam sięale przeczytaj ostatnie moje zdanie w tym poście![]()
![]()
CYTATprzeciez sama wiesz, że mnie ostatnio zywo interesuje poprawne nazwenictwo - zresztą sama przeciez często tego pilnujesz i drążysz, vide watek z tortem dobosza.tak,masz całkowitą rację,dlatego po zastanowieniu dopisałam do poprzedniej mojej wypowiedzi to co widać![]()
CYTATprzecież ja nic nie napisalam niemilego...wg siebie nic niemiłego nie napisałaśa ja to inaczej odebrałam
ale tak to bywa kiedy się tylko pisze,czasem intencja zupełnie mija się z odbiorem![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.