Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
DZIEWCZYNY PIĘKNOŚCI
icon_smile.gif
u mnie była buźka myszki miki, ale klikam z innego kompa a tu zdjeć nie mam wiec nie wkleje mozna zerknac na blogu lub na fc. I narazie cisza
icon_sad.gif
Ja jeszcze nie robiłam na chrzciny tortu a marzy mi sie.....

anmatorka

Member
Sie 13, 2013
137
0
0
A ja właśnie oddałam klientowi swój ostatni z tego weekendu tort. Mój pierwszy Złomek
icon_biggrin.gif

Załączniki

• P1050002.JPG
    P1050002.JPG
    2.6 MB · Wyświetleń: 0
  • P1050011.JPG
    P1050011.JPG
    1.8 MB · Wyświetleń: 0

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Dziewczyny ja do wycinania elementów z luktu uzywam nożyka małego kuchennego ale te elementy nie są tak dokładnie wycięte. Czy używacie jakiegś specjalnego skalpela? A jeśli tak to jaki najlepiej model kupić?

kiniaaa

Member
Maj 22, 2013
483
0
0
mamaKrzysia @ 8 Sep 2014 napisał:

Ostatnią edycję dokonał moderator:

mamaKrzysia

Member
Sty 5, 2014
66
0
0
kiniaaa @ 8 Sep 2014 napisał:

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
Hejka
wink.gif
Potrzebuję jakiegoś tutka/pomysłu na tort z wyskakującą kobietką w środku..gdzieś miałam taki tutek na to rozcinanie w środku, ale nie moge go znaleźć (oczywiście zawsze tak jest kiedy czegoś potrzebuję potem jak już mi nie będzie potrzebne to w cudowny spodób znajdę hehehe) i jeszcze jeden tort z motywem księżniczki (nie chodzi o tort w kształcie lalki barbie) ale o jakiś z księżniczką...macie może jakieś pomysły albo linki do stron??? będę bardzo wdzięczna. pozdrawiam
icon_smile.gif

kiniaaa

Member
Maj 22, 2013
483
0
0
miu-miu @ 11 Sep 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1541269Hejka
wink.gif
Potrzebuję jakiegoś tutka/pomysłu na tort z wyskakującą kobietką w środku..gdzieś miałam taki tutek na to rozcinanie w środku, ale nie moge go znaleźć (oczywiście zawsze tak jest kiedy czegoś potrzebuję potem jak już mi nie będzie potrzebne to w cudowny spodób znajdę hehehe) i jeszcze jeden tort z motywem księżniczki (nie chodzi o tort w kształcie lalki barbie) ale o jakiś z księżniczką...macie może jakieś pomysły albo linki do stron??? będę bardzo wdzięczna. pozdrawiam
icon_smile.gif

?opatka

Member
Kwi 22, 2013
45
0
0
miu-miu @ 11 Sep 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1541269Hejka
wink.gif
icon_smile.gif

silusia87

Member
Wrz 11, 2014
29
0
0
Witam,

jestem tu nowa, ale łączy mnie pasja taka jak was. Co prawda dopiero "raczkuje" w tym temacie, ale kilka tortów mam już na swoim koncie.
Jeśli mogę pokazać swoje pracę będę wdzięczna. Może ktoś pokaże, jak można to robić lepiej.
Jak widzicie masa po stardnieniu, niestety pęka
icon_sad.gif

Przyjmę każdą radę.
Pozdrawiam
Sylwia

Załączniki

• P6083178.JPG
    P6083178.JPG
    2.5 MB · Wyświetleń: 0
  • P6083184.JPG
    P6083184.JPG
    2.5 MB · Wyświetleń: 0
  • Zdjęcie_0034.jpg
    Zdjęcie_0034.jpg
    1.2 MB · Wyświetleń: 0
  • Zdjęcie_0049.jpg
    Zdjęcie_0049.jpg
    1.1 MB · Wyświetleń: 0
  • Zdjęcie_0100.jpg
    Zdjęcie_0100.jpg
  • Zdjęcie_0102.jpg
    Zdjęcie_0102.jpg
    1.3 MB · Wyświetleń: 0
  • Zdjęcie_0105__2_.jpg
    Zdjęcie_0105__2_.jpg
  • Zdjęcie_0118.jpg
    Zdjęcie_0118.jpg
    1.2 MB · Wyświetleń: 0

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0

anmatorka

Member
Sie 13, 2013
137
0
0
Dziewczyny ratunku!!! Podczas ubijania ganache oddzieliła mi się śmietana od czekolady, po prostu wyszła mi kaszka
icon_frown.gif
Macie jakiś sprawdzony sposób na taką sytuację? Da się jeszcze ten krem uratować, czy mam go wyrzucić?

mamaKrzysia

Member
Sty 5, 2014
66
0
0
anmatorka @ 12 Sep 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1541428Dziewczyny ratunku!!! Podczas ubijania ganache oddzieliła mi się śmietana od czekolady, po prostu wyszła mi kaszka
icon_frown.gif
Macie jakiś sprawdzony sposób na taką sytuację? Da się jeszcze ten krem uratować, czy mam go wyrzucić?
i jak z masą? uratowana?
kiedyś słyszałam, by ciut taką podgrzać w mikrofoli i pozniej znów ubić. Nie próbowałam, wiec nie wiem, czy działa
icon_smile.gif

a powiedzcie mi dziewczyny- tort otynkowac dzis po przełożeniu, czy lepiej jutro przed położeniem masy?

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
mamaKrzysia @ 12 Sep 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1541450i jak z masą? uratowana?
kiedyś słyszałam, by ciut taką podgrzać w mikrofoli i pozniej znów ubić. Nie próbowałam, wiec nie wiem, czy działa
icon_smile.gif

a powiedzcie mi dziewczyny- tort otynkowac dzis po przełożeniu, czy lepiej jutro przed położeniem masy?
Nie wiem jak reszta , ja tynkuję jak mam czas to dzień wcześniej,
tak jak dzisiaj będę przkładać masą i tynkować, a jutro przed położeniem masy wyciągnę jakieś 20-30 minuty wcześniej z lodówki.
A czasami robię wszystko w jeden dzień , wtęczas po prostu jak otynkuję to na chwilkę wkładam do lodówki ,żeby "tynk"
zrobił się sztywniejszy.

kiniaaa

Member
Maj 22, 2013
483
0
0
Ja tynkuję dzień wcześniej.
A ja właśnie oddałam torcik - zdjęcie na szybko zrobione ale ładniejsze będą od fotografa
icon_smile.gif

Załączniki

• Beti__lubny.jpg
    Beti__lubny.jpg
    85.2 KB · Wyświetleń: 0

anmatorka

Member
Sie 13, 2013
137
0
0
mamaKrzysia @ 12 Sep 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1541450i jak z masą? uratowana?
icon_smile.gif

Nie udało się uratować tej zarazy
icon_frown.gif
Zrobiłam kolejną. Ja zwykle tynkuję dzień przed pokrywaniem lukrem, ale dzisiaj w związku z tym, że masa dwukrotnie spłatała mi paskudnego figla, wszystko robiłam ekspresowo
icon_wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy