Sliczne. Optycznie wyglądają jak moje Vanillekipferl.Upiekłam i już zapuszkowane czekają na Święta.
Spróbuj piec o poziom niżej, albo przykrywać blachę mokrym papierem do pieczenia ( zmiętym, bo z gładkiego woda spłynie tylko).Buko, pocieszyłaś mnie. Ja je chciałam mniej rumienić, ale nie mogę dojść do porozumienia z moim piekarnikiem. Za mocno piecze od góry, za mało od dołu. Tak wyglądają po 15 minutach pieczenia.
Tak, tortownicę z ciastem masz przykrywać. Wziąć arkusz papieru do pieczenia, zmiąć, pomerdać go pod kranem, lekko rozprostować i przykryć tortownicę czy blachę z ciastkami.Ciasta piekę już na najniższym, mało to pomaga. Nie rozumiem z tym papierem - tortownicę z ciastem mam przykrywać? Czy stawiać na mokrym?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.