- Wrz 13, 2004
- 8,555
- 1
- 0
gohha, zrobilam ta karkowke z dzemem i mimo obaw ( ten dzem mi jakos strasznie dziwny sie widzial) moja druga polowa byla bardzo zadowolona![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Polędwica wolowa:
polędwicę pokroić w plastry
marynata:
2 lyżki winiaku (koniak tyż może być) 4 lyżki oliwy, sok z jednej cytryny, lyżeczka miodu, lyżeczka grubo utłuczonego pieprzu (ja daje czerwony). Mięso marynujemy około 24 godzin (taką mam zasadę minimum na noc)
Piec na grillu smarując marynata![]()
Znakomite też są szaszłyki - tę polędwicę kroimy na kawałki i nabijamy na szpadelki na przemian z ananasem z puszki![]()
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia