Użyłam kolendry z torebki.
Cebulę pokroiłam w grubsze plastry maszyną, jakoś nie chciało mi się ręcznie. Zresztą i tak się zapłakałam, a co by to było przy ręcznym???
Powiem tyle, że nienawidzę octu. A tu go nie czuć
Jest to doskonały dodatek do mięsnego obiadu, Mężowi bardzo smakowało, zjadł dzisiaj z pieczenią z karkówki.
Z podanych składników wyszło mi 11 słoiczków o pojemności ok. 200 ml.
Zachowałam paragon i może przyda się komuś takie wyliczenie:
sok malinowy 500ml 1,29 zł
cebula 3 kg 3,87 zł
ocet 500 ml - 1,20 zł
kolendra - 2,98 zł
koncentrat pomidorowy 0,38 zł
cukier 1kg 2,39zł
woda i energia w ilościach śladowych
razem: 12,11 zł. Oczywiście część składników nam zostanie, ale dla prostszego rachunku koszt wyprodukowania jednego słoiczka o pojemności ok. 200 ml wynosi 1,10zł. Myślę, że warto wzbogacić swoją spiżarnię w ten smaczny dodatek nie tylko z uwagi na wyjątkowy smak, ale także na cenę.