Tradycyjny włoski pieróg/Torta rustica

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,596
5,841
113
Wyszło pysznie. Chrupiący spód i aromatyczne ziemniaki. Zjedliśmy z apetytem.
 
Ostatnia edycja:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,596
5,841
113
Wyciągam, bo dawno nie robiłam.
EDIT:
Do ciasta dałam 200g włoskiej mąki 00, 80g orkiszowej pełnoziarnistej i grana padano.
W nadzieniu zamiast salami jest copa, zamiast ricotty - serek Mój ulubiony z Wielunia, zamiast asiago podsuszony wędzony ser owczy, a zamiast świeżych pomidorów, suszone wymieszane z grillowaną papryką. Bazylię zastąpił czosnek.

IMG_20241011_131130.jpg
Nieodmiennie pyszna.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy