Tort lodowo-bezowy z okruchami migdałów i czekolady

silencia

Member
Wrz 13, 2004
814
0
0
moj torcik jest juz w zamrazalce
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif

juz nie moge sie doczekac az go wyciagne....
icon_smile.gif
icon_smile.gif
:
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
:baa: mi sie to nie podoba
icon_sad.gif

ja protestuje i zabraniam :cry:

dlaczego w moim domu nie moze byc smietany :cry:
 

silencia

Member
Wrz 13, 2004
814
0
0
gotowyyyy... jak sie ciesze
icon_smile.gif

smak : cudowny, rewelacyjny..... pyszny
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif

dziekuje za przepis
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif


ja tez robiłam ze smietanfixem
icon_smile.gif
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
dziewczyny, a czy ten tort po wyjeciu z zamrazarki zniesie 15 minut jazdy autem!? Pilne!
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Małgoś, myślę, że można włożyć go do jakiegoś pudła, które będzie stanowić izolację od temp. zwnętrznej i 15 minut nie powinno zbytnio mu zaszkodzić. A jak byś miała jeszcze takie wkłady z zamrażarki do chłodzenia, to razem z tym tortem do pudła włożyć i już powinno być OK.
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
nie wiem, czy mam wkłady, ale najwyzej obłożę go torebkami z mrożonym bobem hahaha. dzieki za pomysl
 

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
lepiej obłóż porządnie bo mi się dość szybko roztapiał :| ale jeśli się podtopi i potem spowrotem na pół godzinki do zamrażarki włożysz to nic się nie stanie
 

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
Małgosiu, ja tego lata wiozłam ten torcik i dobrze zniósł ok. 10-minutowe jazdę.
icon_smile.gif
Fakt, ze wyjęłam go z zamrażalnika zamrozony na kość. ;) Prawdę mówiąc niczym specjalnym go nie obkładałam na czas podróży. Wytrzymał. ;)
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
wspaniale wyszedł ten tort! Rewelacja (gdyby tylko migdały się same obierały i czekolada sama siekała ;) )! Pycha! Dzięki Agusiu! Takie torty lubię!
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Agusiu, mam już zamówienia na nastepne! No zrobił furorę po prostu! Cudny jest!

zastanawiam się właśnie nad wariacją... myślałam o pokruzonych czekoladkach typu after eight zamiast czekolady, żeby tort wyszedł miętowy...
 

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Oj, ja myślę że ten torcik jest taki wdzięczny, że wszelkie wariacje są na miejscu!!! Właśnie mi przyszło do głowy, żeby czekoladę rozpuścić i zmieszać ze śmietanką, ubic, dodać bezy i tak zamrozić- będzie czekoladowy torcik w bezowe łatki

a przede wszystkim będzie nie tylko pyszne ale i zdrowsze od lodów bo nie ma surowych jaj brrrrr
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
ale przecież te jaja są zamrożone, czyli nie surowe, Paulinko. Wszytsko co złe umiera, tak jak po obróbce cieplnej.
 

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
ano w sumie :lol:

ale jakoś wole kupne lody niż te robione w domu. Co z oczu, to z serca ;)

a najlepszy jest torcik Agusi bez dwóch zdań :lol:
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,754
4,815
113
Upały nieziemskie, a ja musze mieć extra ciasto lub deser. Wyszukałam ten tort, ale mam pytania do autorki lub osób, które go robiły.
Czy:
1. wystarczy śmietana 30%? Boje sie, że bardziej tłusta może po zamrożeniu ściąć sie w krupki,
2. uzywacie surowej śmietanki czy UHT, znaczy z kartonów?
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,754
4,815
113
Dzieki, Pastelko Wolę surową
icon_smile.gif
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
Dzisiaj robię 8)
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy