- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Głowę bym dała, że dziś już ten przepis wrzucałam..
Kolejny z przepisów na oko.
Dzieło Osobistego.
Przepyszne dzieło.
Łosoś świeży (uprzednio zamrożony celem wybicia ewentualnych świństw
)
por - biała część
sos sojowy japoński
kapary
sos sriracha (sos miedzy innymi z chili)
ocet ryżowy
odrobina gotowej "zaprawy" do sushi (ocet z niewielką ilością cukru i soli..)
Łososia posiekać bardzo drobno. Nożem. Tym razem żadnych mikserów.
Pora i kapary też posiekać bardzo drobno.
Łososia wymieszać z porem i doprawić pozostałymi składnikami wedle własnego uznania. My lubimy ostro i kwaśno
Schłodzić
Kolejny z przepisów na oko.
Dzieło Osobistego.
Przepyszne dzieło.
Łosoś świeży (uprzednio zamrożony celem wybicia ewentualnych świństw
por - biała część
sos sojowy japoński
kapary
sos sriracha (sos miedzy innymi z chili)
ocet ryżowy
odrobina gotowej "zaprawy" do sushi (ocet z niewielką ilością cukru i soli..)
Łososia posiekać bardzo drobno. Nożem. Tym razem żadnych mikserów.
Pora i kapary też posiekać bardzo drobno.
Łososia wymieszać z porem i doprawić pozostałymi składnikami wedle własnego uznania. My lubimy ostro i kwaśno

Schłodzić
Ostatnią edycję dokonał moderator: