- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Gotowe ciasto francuskie (ew. kruche)
Biały ser
pomidory z puszki
kilka pomidorow swiezych
jajka - ze dwa
sol, pieprz, tabasco
Ciasto wyjac z zamarazalnika i poczekac az sie rozmrozi
Piekarnik rozgrzac do 220 stopni
połączyc wszystkie składniki (oprocz pomidorów)
forme do tarty / ciasta (zwykła okrągła) wysmarowac masłem, posypać bułką tarta.
Ciasto wyłozyc na formę. podziobać widelcem.Piec 20 min,
Wystudzić . Wyłozyc masę serową. Znów piec 20 minut.
Pomidory swieze sparzyc i obrac, pokroic w plastry. Ułozyc na tarcie. Jesc.
m.
Biały ser
pomidory z puszki
kilka pomidorow swiezych
jajka - ze dwa
sol, pieprz, tabasco
Ciasto wyjac z zamarazalnika i poczekac az sie rozmrozi
Piekarnik rozgrzac do 220 stopni
połączyc wszystkie składniki (oprocz pomidorów)
forme do tarty / ciasta (zwykła okrągła) wysmarowac masłem, posypać bułką tarta.
Ciasto wyłozyc na formę. podziobać widelcem.Piec 20 min,
Wystudzić . Wyłozyc masę serową. Znów piec 20 minut.
Pomidory swieze sparzyc i obrac, pokroic w plastry. Ułozyc na tarcie. Jesc.
m.