- Lis 28, 2005
- 3,760
- 0
- 0
Szybka zupa dyniowo-ziemniaczana z 'croutons' z tofu
3 srednie ziemniaki
polowa dyni pizmowej (moze byc tez inna)
3 male cebulki (lub 1 duza)
kostka warzywna
przyprawy
woda
olej
polowe kostki tofu twardego
Pokroic wszystkie warzywa w kostke. Nie musi byc bardzo drobna, zupa i tak bedzie miksowana.Wrzucic pokrojone warzywa do garnka. Zalac woda (ja dodalam tez wywar z ziemniakow z dnia poprzedniego). Wrzucic kostke i przyprawy - ja dodalam troche soli i vegete, i papryke ostra. Ugotowac do miekkosci. Kiedy ostygnie zmiksowac w mikserze. Ostroznie, by sie nie przypalilo, podgrzac. W miedzy czasie, pokroic tofu w drobna kosteczke i podsmazyc na patelni. Posypywac zupe croutons z tofu na talerzu.

3 srednie ziemniaki
polowa dyni pizmowej (moze byc tez inna)
3 male cebulki (lub 1 duza)
kostka warzywna
przyprawy
woda
olej
polowe kostki tofu twardego
Pokroic wszystkie warzywa w kostke. Nie musi byc bardzo drobna, zupa i tak bedzie miksowana.Wrzucic pokrojone warzywa do garnka. Zalac woda (ja dodalam tez wywar z ziemniakow z dnia poprzedniego). Wrzucic kostke i przyprawy - ja dodalam troche soli i vegete, i papryke ostra. Ugotowac do miekkosci. Kiedy ostygnie zmiksowac w mikserze. Ostroznie, by sie nie przypalilo, podgrzac. W miedzy czasie, pokroic tofu w drobna kosteczke i podsmazyc na patelni. Posypywac zupe croutons z tofu na talerzu.
