- Gru 22, 2004
- 22,404
- 0
- 0

skorzystalam z patentu j-lee
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...=777&w=28931854 bo jest super i zamaist moczyc papier ryzowy , smarowalam rozbeltanym z kilkoma lyzkami dowy jajkiem - tylko lekko, az sie stana elastyczne
smazymy w glebokim tluszczu - bartek slonecznikowy jest pyszny
nadzienie jest najlepsze, gdy sie robi na czuja
nie zaszkodzi miec
słupki z marchewki
makaron sojowy (lub ryzowy) - zalany wrzatkiem
kapuste pekinska w paski
mięso mielone ( np drobiowe) - ja je podsmazam z imbirem startym, sosem sojowym i co mi tam wpadnie w reke
biale części pora
kielki mung
cebulkę
czosnek
ja uwielbiam sos worcestershire, wiec poza sosem sojowym, to i jego nei żałuję
nadzienie dobrze trzeba odcisnac, mozna dodac jajko, jesli tak nam intuicja podpowiada.
Placki ryzowe sklejamy po dwa, keidy juz sa elastyczne, i zawijamy metoda na krokita