Racuchy drożdżowe

mariola233

Active member
Kwi 4, 2006
34
44
18
2 szklanki mąki
jajko
budyń waniliowy
2,5 dag drożdży
szklanka mleka
łyżka cukru
cukier puder do posypania


Do miski wkruszyć drożdże i posypać cukrem. Gdy się rozpuszczą, dodać trochę mleka i łyżkę mąki, zamieszać. Resztę mąki wsypać do miski, dodać budyń, resztę mleka, jajko i wyrośnięty rozczyn. Wyrób, odstaw do wyrośnięcia (ciasto powinno objętość). Olej rozgrzej na patelni, usmaż z ciasta racuchy z obu stron na rumiano. Posyp cukrem pudrem
 

Załączniki

  • 20250215_163650.jpg
    20250215_163650.jpg
    104.8 KB · Wyświetleń: 8
  • 20250215_163632.jpg
    20250215_163632.jpg
    182.4 KB · Wyświetleń: 8
  • 20250215_163627.jpg
    20250215_163627.jpg
    221.5 KB · Wyświetleń: 8
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy