- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Dalszy ciąg mojej fascynacji wędzonym kurczakiem. Po sałatce z ananasem przyszła pora na coś ostrzejszego w klimacie "meksykańskim". Polecam
2 wędzone udka kurczaka lub 4 podudzia ( tzw. pałeczki )*
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka konserwowej kukurydzy
1/2 słoika konserwowej papryki
2 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
czarny pieprz
ostra papryka
ew. sól
Z kurczaka zdjąć skórę. Mięso oddzielić od kości i pokroić na nieduże kawałki. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem, dodając majonez i keczup.
Doprawić czarnym pieprzem, ostra papryką i ewentualnie – solą.
* oczywiście, można zrobić z połowy składników. Zarówno fasolę jak i kukurydzę można bez problemu sobie zamrozić na drugi raz.


2 wędzone udka kurczaka lub 4 podudzia ( tzw. pałeczki )*
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka konserwowej kukurydzy
1/2 słoika konserwowej papryki
2 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
czarny pieprz
ostra papryka
ew. sól
Z kurczaka zdjąć skórę. Mięso oddzielić od kości i pokroić na nieduże kawałki. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem, dodając majonez i keczup.
Doprawić czarnym pieprzem, ostra papryką i ewentualnie – solą.
* oczywiście, można zrobić z połowy składników. Zarówno fasolę jak i kukurydzę można bez problemu sobie zamrozić na drugi raz.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: