tatter @ 21 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1511748Jesli dodasz 200g maki i 300g wody to otrzymasz 500g zaczynu plus zaczatek. Otrzymasz zatem 100g (plus zaczatek) wiecej niz potrzebujesz do zrobienia ciasta.
Jesli zaczatek/zakwas jest aktywny nie uzylabym wiecej niz dwie lyzki.Dzięki za odpowiedź
A jeśli użyłam więcej jak 2 łyżki, to co będzie?
tatter @ 21 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1511755szybsza fermentacja, nadmierna producja kwasu, no i oczywiscie wiecej zakwasu
a wiecej niz 2 lyzki to ile dokladnie?4-5 łyżek dałam bo bałam się żeby na tą ilość mąki i wody nie dać za mało.
jak na razie chlebek rośnie. zobaczymy co wyjdzie.
tatter @ 3 Apr 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1514916warto zaplanowac dokarmianie tak aby zuzywac wiekszosc do pieczenia i po kazdym uzyciu odswiezac lyzke lub dwie a nie namnozone tony..i tak własnie robię, zostawiam trochę i potem karmię
Musze spróbować jakiś inny przepis, ale ten jest taki prosty i udany, że az sie nie chce nic zmieniać
tatter @ 22 Jan 2016 napisał:
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia