Jak Hania powiedziała, zbrązowieje chociaz ostatnio pieklam z kilograma Filadelfii, i racej byla tylko plama polowiczna i skorka odstala. Nie dopiekalam, zdjęlam skorkę i zalalam owocowym nadzieniem. I tak - srodek drzącyJeśli po wyznaczonym czasie sernik nie będzie przypalony, to piec, aż uzyska ten wymagany kolor?
I jeszcze jedno pytanie: kiedy wyjąć go z formy? Jego środek jest drżący, czy szybkie rozpięcie torownicy to nie spowoduje opadnięcia ciasta?
Ciasto niby takie proste, a pułapek mnóstwo.
I tu się zgadzam całkowicie, jest rozkosznie kremowy. Piekłam go już dwa razy, tydzień po tygodniu, gdyby był "chmurkowy", nie doczekałby powtórki, bo takich akurat nie lubię.Atutem tego sernika jest jego niezwykła kremowosc. Nie zgadzam się z autorem linku podanego przez Joanne o chmurkowej teksturze sernika, dla mnie on jest kremowy, jedwabny, gładki.
Jako chmurkowy to ja raczej tradycyjny polski wybiorę twarogowyI tu się zgadzam całkowicie, jest rozkosznie kremowy. Piekłam go już dwa razy, tydzień po tygodniu, gdyby był "chmurkowy", nie doczekałby powtórki, bo takich akurat nie lubię.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.