- Lis 28, 2005
- 33,918
- 6,338
- 113
- Rodzaj przepisu
-
- wegetariański
- wegański
- Składniki
-
- bez laktozy
Pajęczyna z karmelu
Przepis Rafała Włudyki z książki "Desery wykwintne a nawet wyrafinowane"
cukier kryształ 200 g
glukoza 50 g
woda 70 g
Wszystkie składniki połączyć w naczyniu i zagotować do temperatury 155 stopni. Po zdjęciu z ognia naczynie schłodzić w zimnej wodzie przez 30 sekund. Pajęczynę formować z karmelu za pomocą widelca.
Przepis Rafała Włudyki z książki "Desery wykwintne a nawet wyrafinowane"
cukier kryształ 200 g
glukoza 50 g
woda 70 g
Wszystkie składniki połączyć w naczyniu i zagotować do temperatury 155 stopni. Po zdjęciu z ognia naczynie schłodzić w zimnej wodzie przez 30 sekund. Pajęczynę formować z karmelu za pomocą widelca.