Mięciutki chleb z cebulką i makiem (maszyna)

gatita

Member
Sty 19, 2009
1,237
0
0
Dopiero od niedawna jestem na tym forum i jestem zafascynowana !!!! czytam i czytam....
Super, że tu trafiłam
icon_razz.gif

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Witam,
chciałabym zrobic... czy mogę prosic o informacje jaki typ mąki i ile drozdzy świezych, bo nie mam innych.
Z góry dziękuję

Liska

Member
Lis 27, 2004
3,631
0
0

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
upieklam na dzisiejsze swiateczne sniadanie... zjedzony co do jednego okruszka, taki pyszny... i mam dylemat, bo chcialam upiec drugi tylko oliwa mi wyszla z domu i nie wiem, czy moge uzyc do tego przepisu masla
gruebel_2.gif

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
i tak tez zrobilam... i znowu mielismy wczoraj swiezy, cieply chlebek
icon_biggrin.gif

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Jeden z ulubionych naszych chlebów maszynowych. Bezproblemowy, zawsze wychodzi, zawsze taki sam i zawsze super. Pięknie wyrasta a jesli nie zapomnę posmarować go białkiem z mlekiem, to również skórka wygląda apetycznie. Cebulę daję na początku, razem z mąką, bo nie lubię jak ją widać w chlebie a tak, to tylko ma ten smaczek i zapach. Od pewnego czasu troszkę maki pszennej zastępuję żytnią biała mąką. Ale z samej pszennej tez jest pyszny.
Nie mam zdjęcia przekroju, ale z pewnością będę miała bo często piekę ten chleb.
chleb_mi_ciutki_z_cebulk__paint.JPG

Załączniki

• chleb_mi_ciutki_z_cebulk__paint.JPG
    chleb_mi_ciutki_z_cebulk__paint.JPG
    150 KB · Wyświetleń: 2

Ciastkara

Member
Lut 2, 2009
340
0
0
Ja wczoraj tez upiekłam.Jest wspaniały.
Wyrabiałam w maszynie , piekłam w piekarniku.
Na zdjęciu tez moje psisko które uwielbia chlebki a tu wpatruje sie w nowy chlebek i czeka na pietkę
icon_smile.gif

Załączniki

• chleb.jpg
    chleb.jpg
    60.3 KB · Wyświetleń: 0
  • cin1.jpg
    cin1.jpg
    100.4 KB · Wyświetleń: 0
  • cleb2.jpg
    cleb2.jpg
    89.1 KB · Wyświetleń: 0

aklat

Member
Gru 10, 2007
1,309
0
0
upiekłam! bardzo fajny, prosty, mięciutki i aromatyczny chleb
icon_smile.gif
jak na mój gust ciut za słodki, na pewno nastepnym razem zmniejsze ilość cukru i koniecznie musze wypróbować w wersji bagietkowej
icon_smile.gif

agafka

Member
Cze 20, 2007
34
0
0
Zrobiłam, pyszny, jedynym minusem był zbyt wyczuwalny smak drożdży. Czy to znaczy, że następnym razem powinnam dać mniej, czy taka już uroda pieczywa na drożdżach?

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy