Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Oj, oj czy to wyzwanie
icon_mrgreen.gif

Nie kuś, nie kuś, matko ale sie naogladałam!!!!

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Wcale Cie nie kuszę...jestem przekonana, że i tak będziesz go robić....zakochałas sie w nim...czyz nie tak?
A my z radością ogłosimy światu, ze Twój jest duuużo ładniejszy!

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Cudowny ten tort, tez bym chciala taki dostac
icon_mrgreen.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Jo_anno, zazdrościmy ci tej podróży, ale liczymy na wiele wskazówek. Lala śliczna, kwiaty jeszcze ładniejsze.Czym wyciskane były włosy?
Pani Małgorzata już tu zamieściła jak zrobić kawałek tej lali:
Figurka

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
Jo_anna1, prześliczne te Twoje "wypociny", a jakie niezwykłe róże z karmelu, da się to w domu powtórzyć?

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Oj ledwie przyjechałam i zaczęłam nadrabiać internetowe zaległości to w piątkowy wieczór nadciągnęła burza i ...pozbawiła mnie internetu.
baa.gif
Dopiero przed chwilą odjechał magik-informatyk od operatora.
Sabinal włosy są robione pompką do masy cukrowej. Ma ona kilka wymiennych koncówek do wyciskania kształtów.
Jeżeli chodzi o karmel to taaaa, da się tylko taki malutki detalik: trzeba mieć kilka różnych rzeczy w tym podstawa to lampa do karmelu.
icon_mrgreen.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Jo-anno śliczne te włosy. Ja próbowałam wyciskaczem do czosnku ale z niego nie wychodzą takie długie
dump.gif

justa_81

Member
Lis 27, 2007
117
0
0
moja córka ma taką wyciskarkę do modeliny i gdy robimy ''włosy'' to wychodzi długi ciąg, gdy jeszcze w pojemniku jest jeszcze zapas modeliny dokładam następną część i włosy wychodzą w jednej całości......może z lukrem też się uda

aha mam dwa rodzaje wyciskarek, nie wiem jak to powiedzieć ,ale jedna jest taka specjalna a druga to taka strzykawka, jedna i druga wychodzą długie włosy

jeśli nie rozumiecie o jaki mi chodzi wyciskarki, to pytajcie będę dalej tłumaczyć
zwinker2.gif

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
a jaka mase trzeba do wyciskarek zrobic?? bo chyba ta cukrowa to za twarda?? czy tak sie tylko wydaje??

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Kazeno nie wiem jakie masy się nadaja do wyciskania ale u pani MaŁgorzaty wyciskałam włosy z model past, jeżeli się nie mylę to uniwersalna może być także wonder past. Figurka także zrobiona jest z model past.

Mam zapalenie zatok
cry_1.gif
, wczoraj dostałam antybiotyk i powinnam leżeć ale cóż, podjęłam się zrobienia koleżance tortu trzypiętrowego, pietrowego i zwykłego na wesele brata. Wczoraj zamiast się kurować lepiłam kwiatki. Potwornie sie czuję
baa.gif
jak ja nie lubię chorować.
Ale mam chwilkę bo wstawiłam biszkopt do pieczenia, więc wrzucę kolejne fotki
icon_mrgreen.gif

Oczywiście karmelowe, chyba zakochałam się w nim. Materiał bardzo trudny do obróbki, wymagający a jednocześnie tak idealny. Takie idealne piękno.
Pokazy mistrzów:
IMG_0113.JPG
IMG_0116.JPG
Świerszcz przepiękny, takie detale:
IMG_0133.JPG

Załączniki

• IMG_0113.JPG
    IMG_0113.JPG
    157.2 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0116.JPG
    IMG_0116.JPG
    159.5 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0133.JPG
    IMG_0133.JPG
    152.5 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Chyba za mało zmniejszyłam bo nie zmieściły się pozostałe.
icon_mrgreen.gif

IMG_0144.JPG
IMG_0141.JPG

A to zdjęcie ze stoiska w pawilonie "smaki regionów". Wystawy promowały poszczególne regiony polski. Przechodząc wśród wystawców można było spróbować najróżniejszych specjałów: wiejski chleb ze smalcem, ogórki kiszone, szare kluseczki, pyry z gzikiem, najróżniejsze miody, wyroby wędliniarskie, sery i całe inne mnóstwo smaczków.
IMG_0123.JPG
Na wystawie na próżno poszukiwałam mojego regionu. Kiedy zobaczyłam stoisko mojego województwa na długo odebrało mi głos, stanęłam jak wryta. Na naszym stoisku na ladzie leżały dwa rodzaje broszurek.Taka promocja naszego regionu to dla mni totalna porażka, żenujące.

Załączniki

• IMG_0144.JPG
    IMG_0144.JPG
    155.4 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0141.JPG
    IMG_0141.JPG
    142.8 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0123.JPG
    IMG_0123.JPG
    182.3 KB · Wyświetleń: 0

Nicki1

Member
Lut 2, 2007
315
0
0
Joanno, piękne dzieła sztuki!!!
Pamiętam jak lat temu chyba 15 byłam na Polagrze i oglądałam na żywo jak powstają te cuda z karmelu, do tej pory mam te obrazy w pamięci....
ja z karmelu robiłam tylko ogon do gwiazdy betlejemskiej, nawet nie marzę o czymś takim...

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy