Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Jo_anno właśnie obejrzałam galerię. To świetna sprawa tak sobie powoli podziwiać tort po torcie. Widać jak każdy następny jest piękniejszy od poprzedniego, bardziej dopracowany. Widać jak rozwijała się mistrzyni. Dziękuję.
wink.gif

Chachu, niecierpliwie czekam na twoją.
wink.gif

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Dziewczyny często podajecie linki do sklepów z artykułami do masy cukrowej, ja się nie wypowiadałam w tej kwestii, bo kupiłam tylko barwniki, wykrawaczki do literek i liści róży.
Ale czasem nowe cinki pytają od czego zacząć zakupy na początek swojej przygody z masą cukrową i pomyślałam, że wstawię tutaj moje "przyrządy". Są to rzeczy wypatrzone w sklepach, lub wykopane z szafy, najważniejsze, że są przydatne w kuchni.
1) W Biedronce w komplecie z żelem pod prysznic i antyperspirantem, był zestaw przyborów do paznokci, których nawet nie myślałam do tego celu używać, bo od razu pomyślałam o tym, że mi się przyda do tortów, a drugi kupiłam w kosmetycznym) i narzędzie kulkowe wszystkim dobrze znane
icon_mrgreen.gif

DSC03380.jpg

2) Wykrawaczki, które zrobił mój tata z miedzi i z foremek do ciastek.
DSC03385.jpg

3) W Biedronce sprzedawali to jako fluorescencyjną ozdobę na ścianę (koszt to 5,00 zł), ale wpadłam na pomysł, że można to wykorzystać inaczej, wiecie jak
fiesgrins.gif

DSC03373.jpg

4) A ten zestaw kupiłam w Kauflandzie, też za 5,00 zł i myślę, że już niedługo go użyję
icon_wink.gif
(oczywiście są wszystkie literki i cyferki, ale nie zmieściły się na zdjeciu)
DSC03374.jpg

Załączniki

• DSC03374.jpg
    DSC03374.jpg
    138.1 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC03380.jpg
    DSC03380.jpg
    106 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC03385.jpg
    DSC03385.jpg
    111.7 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC03373.jpg
    DSC03373.jpg
    134.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

justa_81

Member
Lis 27, 2007
117
0
0
Rastagatka jesteś Wielka, dziękuję Ci

ostatnio w Biedronce kupiłam księżniczki , ale nawet nie wpadłam, że w ten sposób je wykorzystać, zestaw kosmetyczny też jest super

nie ważne jest przeznaczenie, ważne wykorzystanie i zaskakujący efekt, że wszystkim
eek2.gif

dzisiaj koniecznie muszę zahaczyć o Biedronkę a jak nie to poproszę mamę, że kupiła w swojej miejscowości, bo były jeszcze w weekend, że Kubusie Puchatki i inne
icon_mrgreen.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Rastagatko i znowu nas zaskoczyłaś. Myślałam, że żeby robić takie cuda to musisz mieć całą szafę różnych przydasi, a tu taka niespodzianka. Kilka przyborów i to o całkiem innym przeznaczeniu i taka twórczość! Tylko wiesz ja mam taki mały problem. Ja uwielbiam te moje pierdułki. Lubię w nich grzebać, przekładać, wybierać różne do coraz to nowych kwiatków.
icon_redface.gif
To już takie małe wariactwo, ale ja zbieram foremki do pierników i ciastowe przydasie.

Ponieważ Alll się nam gdzieś zgubiła, proszę napiszcie czy za Tylo Power można dać CMC?

lilka

Member
Mar 29, 2008
245
0
0
Ja w biedronce kupiłam samochody zygzaki bo synowie chcieli, a byłam tam z mężem i synami i mój mąż jak zobaczył te zabawki mówi mi tak o to dla ciebie, bedziesz miała do tortów wykrawaczki a ja mu z dziećmi mówie że to jest ozdoba na scianę a on na to że one do tego tez się naddają. No i wybraliśmy samochody jak to przy chłopakach.Pozdrawiam:))

Alll

Member
Paź 9, 2008
523
0
16
Sabinal, już jestem.
icon_mrgreen.gif

TYLO POWDER - to CMC

Możesz już działać i nas zaskakiwać. Trzymam kciuki.
daumen.gif

balbina1204

Member
Cze 17, 2010
77
0
0
Ale super pomysl z tymi akcesoriami. Musze odnalezc narzedzia do paznokci, teraz to sie napewno przydadza bo leza nieuzywane hehe

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
Nowe zastosowania dla gratów które się walają po szufladach.
Ja kupiłam z demobilu strzykawki szklane, takie jakich kiedyś używano, nowe, zapakowane orginalnie, można je gotować.
Napełniam kolorowymi lukrami i już mam pisaki.

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
rastagatko
bussi.gif

Zdążyłam w ostatniej chwili, w Biedronce czekały na mnie po jednym zestawie i księżniczki i autka i Kubuś
banana.gif
Jeszcze nie wiem jak tego użyję ale taki skarb na pewno znajdzie zastosowanie
icon_smile.gif

A widzę, że tata podobnie jak ja, też lutuje
icon_smile.gif

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Dziewczyny, cieszę się, że spodobały się wam moje pomysły, i że zdążyłyście z zakupami
zwinker2.gif
Teraz tylko czekać na nowe torty.
Sabinal, każdy ma jakieś swoje wariactwo, więc zbieraj sobie spokojnie swoje przydasie i niczym się nie przejmuj. Ja po prostu postanowiłam sobie, że będę robić dekoracje z jak najmniejszą ilością rzeczy kupionych do tego celu, bo są piekielnie drogie. A pieniądze zbieram na inne wariactwo
fiesgrins.gif

Przyznam się wam szczerze, że robię od wczoraj kolejną dekorację na tort i już drugie popołudnie bez widocznych efektów,
cry_1.gif
boję się, że porwałam się z motyką na słońce, ale może się uda. Potrzymacie kciuki, żebym nie spaprała?
icon_confused.gif
Wtedy na pewno się uda.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Alll, dzięki bardzo. Strasznie się niecierpliwiłam bo okropnie chcę spróbować. Brzegi tych płatków są takie cieniutkie. Śliczne.Mogę próbować

Rastagatko
daumen.gif
daumen.gif
daumen.gif

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
kciuki!!!

no to prawda te specjalistyczne potrafia byc drogie.. a utaj tanszym kosztem a rownie pieknie :D

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
rastagatko, ja nie trzymam, bo nawet jak Ci się "nie uda" to jestem przekonana, że i tak wszystkim szczęka opadnie. Choćbyś tort błotem okleiła to i tak daleko mi do Ciebie.

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy