kazeno @ 12 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1047893Joanno piekny!!!!
a ja sie zastanawiam czy by nie upiec malego torcika na 27 listopada (organizujemy impreze.. najpierw picie w akademiku a potem w miasto hahaha bo kolezanka ma 21 ja 25 list urodziny no i andrzejki juz sa tez..) i bym wlasnie wykorzystala ta mase z galaretkabo bym miala go przewozic tramwajem hahahah wiec by sie przydalo cos stabilnego
aha koniecznie musi byc z jakims lekarskim motywem
bo studiujmemy medycyne![]()
i niewielki najlepiej okragly (bo takie mam pudelko plastikowe z raczka to by mi bylo latwo go zawozic..) no nic bede myslala i zobacze czy czas znajde w ogole.. bo 26 list mam zaliczenie z farmy (ehh) wiec dopiero sie bede mogla za to zabrac w pt wieczorem..
znalazłam na wzór na tej str. http://niezleciacho.com/galeria/torty-urodzinowe/?nggpage=9Może będzie przydatne![]()
![]()
Manju @ 12 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1048135znalazłam na wzór na tej str. http://niezleciacho.com/galeria/torty-urodzinowe/?nggpage=9Może będzie przydatne![]()
![]()
kazeno @ 13 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1048295Manju dziekiwlasnie juz przeszukiwalam neta i tez widzialam ten torcik
ale na figurki to ja sie chyba nie porywam hehe nie mam talentu.. moze to bedzie tylko bialy torcik z maseczka i stetoskopem (o ile w ogole bede go piekla
).. raczej nic wiecej nie bede kombinowac![]()
moze jakies pigulki jeszcze walne hehehe..
jeszcze raz dzieki!!Wbrew pozorom, strzykawę nie byłoby trudno zrobić a i podzielna byłaby i łatwa do transporu![]()
Zrób roladę + tłoczek (nieco mniejsze kółko oddzielone od rolady jeszcze mniejszym), dodaj paluszek czyli igłę (już na miejscu impezki żeby nie rozmiękł po drodze. Zobaczysz, dasz radę, a radości będzie co nie miara
Udanego zaliczenia i udajnej zabawy, czli ZZZ
....![]()
myprincesska @ 13 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1048339wiecie co narobiłam?, położyłam figurki z masy cukrowej na torta z bitą śmietaną i wszystko pięknie się rozpływano sierota jestem jak nic![]()
SZYBKO FIGURKI Z TORTA!!!
Jeżeli chcesz uratować to co zrobiłąś (mam na myśli dekorację) , to połóż krążek biszkopta przykrty albo masą cukrową a jak nie masz to zrób maślaną i wtedy daj dekorację.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.