Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Jolan

Member
Lis 23, 2009
3,391
0
0
fabia1 @ 2 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1416689Ja sklejałam woda z cukrem
Dzięki
bussi.gif

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
Hajastan @ 2 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1416695dziewczyny pomóżcie mi
icon_neutral.gif
, chcę zrobić tort dla bardzo dobrego kolegi mojego męża, ktoś już robił takiego torta z Michaelem Jacksonem i chyba z Adele tylko nie pamiętam kto?
gruebel_2.gif
tylko ja chę zrobić z 2 PAC-iem, nigdzie nie mogę znaleść zdjęcia czarno białego i nie mam pojęcia jak go zrobić.
cry_1.gif

PLEASE POMÓŻCIE !!!!
a masz jakiś program do obróbki zdjęć na kompie? może być ten z offica i tam zrobisz czarno- białe z kolorowego. klikasz prawym myszy na zdjęcie wybierasz "otwórz za pomocą" i wybierasz "Microsoft office picture manager", wybierasz "edytuj obrazy" następnie kolor i ściągasz nasycenie w lewo i masz czarno-białe zdjęcie:)

justyna56

Member
Mar 3, 2013
37
0
0
aneta1111 @ 2 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1416675justyna56
Torty piękne, profesjonalne!!! Powiedz jak zrobiłaś ten piękny biały z różami? Róze powalają, boję siię zabrać za nie, bo te Wasze to...szacun. Płateczki cieniutkie, naturalne - CUDO. A jak nałożyłaś masę, że tak pięknie i swobodnie otula ten tort?
Dziękuję!!!!
cvety.gif

Tort biały najpierw pokryłam masą marcepanową, a dopiero potem udrapowałam na niej masę cukrową
icon_smile.gif

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
tu chodzi raczej o to żeby były cienie i to jak najgłębsze czyli żeby zdjecie mialo max kontrast = same biele i czernie, jak tu m/w :

Pokaż załącznik 81521

Hajastan jeśli to cię nei zadowala (szczerze mówiąc nie wiem co zrobić z tą plamą na skroni) to znajdź jakieś zdjęcie bardzo kontrastowe i sprobuj je w programie graficznym przerobić jeszcze ten konrast ziwkszajac na maxa. ja powyzsze zjecie przerobiłam w gimp-ie (darmowy)

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
index.php?act=findpost&pid=1416694Dziewczyny chylę czoła przed wami torty przepiękne,
anbetung.gif

Sylwia tyle w święta tortów napiekłaś ??????? kiedy ty to wszystko zrobiłaś ???????
gruebel_2.gif
hej, a widzisz od czwartku zaczęłam pracę z biszkoptami w piątek je przekładałam wszystkie i po kolei ubierałam potem do soboty do nocy . jeszcze robiłam 3 placki i tort dla siebie któremu zapomniałam zrobić zdjęcia. Zmęczona jak nie wiem, ale opłacało się
icon_smile.gif
icon_smile.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Jeszcze mój skromny świateczno chrzcinowy. Koszyczek miał być na torcie ale ostatecznie po konsultacji z pewną zaprzyjaźnioną cinką
bussi.gif
została wersja że na serwetce lepiej, a koszyczek został dla dzidziusia jak już zaczną kroić tort. Dzidziuś spoczął w nim bezpiecznie.

Załączniki

• IMG_6414.JPG
    IMG_6414.JPG
    348.7 KB · Wyświetleń: 0

Elzunia

Well-known member
Kwi 8, 2011
5,180
594
113
Wszystkie torty sliczne!, nie ma co wymienioac pojedynczo bo wszystkie sa superanckie. Jakbym tu nie weszla ze dwa razy dziennie zeby poogladac (i sie czegos nowego nauczyc) to bym sie pewnie pochorowala.Pozdrawiam, Ela

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
index.php?act=findpost&pid=1416695dziewczyny pomóżcie mi
icon_neutral.gif
, chcę zrobić tort dla bardzo dobrego kolegi mojego męża, ktoś już robił takiego torta z Michaelem Jacksonem i chyba z Adele tylko nie pamiętam kto?
gruebel_2.gif
tylko ja chę zrobić z 2 PAC-iem, nigdzie nie mogę znaleść zdjęcia czarno białego i nie mam pojęcia jak go zrobić.
cry_1.gif

PLEASE POMÓŻCIE !!!!
Jeśli chodzi o tego rodzaju zdjęcia to inaczej niż malowanie na torcie nie zrobisz ,bo właśnie nie uzyskasz tych cieni w inny sposób.Trzeba mieć dużo wprawy w tym no i zdolności plastycznych.Portret musi być podobny do "siebie".To nie to co np.kwiatek który zawsze tam jakoś wyjdzie.
Robiłam kiedyś torta dla fana "Stawki..."Może powinnaś pomyśleć o czymś takim

_1050693.jpg

A zdjęcie TuPaca można znaleźć np.takie

Pokaż załącznik 81533

A przy okazji ...bo w Święta nie miałam czasu tu zaglądać ... moja pisanka

_1050835.JPG

Załączniki

• _1050693.jpg
    _1050693.jpg
    49.8 KB · Wyświetleń: 0
  • _1050835.JPG
    _1050835.JPG
    137.1 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
dopiero teraz sobie obejrzałam na spokojnie te wasze cuda, normalnie jesteście niemożliwe dziewczyny, co jedna to zdolniejsza
anbetung.gif

czarnowodzianka napiszesz co to za czcionka ta kursywa z chrzcinowych torcików?

Busia a jak na tych babeczkach tak równiutko zrobiłaś te czachy? każdą ręcznie malowałaś?

justyna56 wooow! ja też zachorowałam na tortowanie w lutym ale w ogóle nie mogę się równać z twoim tempem! super torciki!

alipek cudne te króliczki i w ogóle całość! a była opcja ze koszyczek z dzidzią na torcie będzie stał?

bumelka rewelacyjny ten kloss! malowałaś czarnym wiltona z alkoholem czy jak? jak to zrobiłaś że nie widać śladów pędzla? a myślisz że nie dałoby się wycinać z masy i naklejać czarnych elementów lub odwrotnie białych?

sylkag66 po prostu brak słów... poza wszystkim to podziwiam organizację pracy. ale chyba te wszystkie ozdóbki to duuzo wcześniej zaczęłaś robić? tych szczegółów tyle że aż w głowie sie kręci
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy