Hajastan @ 2 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416695dziewczyny pomóżcie mi, chcę zrobić tort dla bardzo dobrego kolegi mojego męża, ktoś już robił takiego torta z Michaelem Jacksonem i chyba z Adele tylko nie pamiętam kto?
tylko ja chę zrobić z 2 PAC-iem, nigdzie nie mogę znaleść zdjęcia czarno białego i nie mam pojęcia jak go zrobić.![]()
![]()
PLEASE POMÓŻCIE !!!!a masz jakiś program do obróbki zdjęć na kompie? może być ten z offica i tam zrobisz czarno- białe z kolorowego. klikasz prawym myszy na zdjęcie wybierasz "otwórz za pomocą" i wybierasz "Microsoft office picture manager", wybierasz "edytuj obrazy" następnie kolor i ściągasz nasycenie w lewo i masz czarno-białe zdjęcie![]()
aneta1111 @ 2 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416675justyna56
Torty piękne, profesjonalne!!! Powiedz jak zrobiłaś ten piękny biały z różami? Róze powalają, boję siię zabrać za nie, bo te Wasze to...szacun. Płateczki cieniutkie, naturalne - CUDO. A jak nałożyłaś masę, że tak pięknie i swobodnie otula ten tort?Dziękuję!!!!![]()
Tort biały najpierw pokryłam masą marcepanową, a dopiero potem udrapowałam na niej masę cukrową![]()
Hajastan @ 2 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416717gosiakw dzieki, znalazłam parę czarnobiałych np. takie http://cybersport.pl/galeries/2012_19/f2/5247.jpg , ale tu jest trochę cieni, a w tym programie tez wyjdą zdjecia cieniowane?jak jest cień to niestety tak, można go jedynie trochę rozjaśnić
Hajastan @ 2 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416694Dziewczyny chylę czoła przed wami torty przepiękne,![]()
Sylwia tyle w święta tortów napiekłaś ??????? kiedy ty to wszystko zrobiłaś ???????
hej, a widzisz od czwartku zaczęłam pracę z biszkoptami w piątek je przekładałam wszystkie i po kolei ubierałam potem do soboty do nocy . jeszcze robiłam 3 placki i tort dla siebie któremu zapomniałam zrobić zdjęcia. Zmęczona jak nie wiem, ale opłacało się![]()
![]()
alipek @ 2 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416846Jeszcze mój skromny świateczno chrzcinowy. Koszyczek miał być na torcie ale ostatecznie po konsultacji z pewną zaprzyjaźnioną cinkązostała wersja że na serwetce lepiej, a koszyczek został dla dzidziusia jak już zaczną kroić tort. Dzidziuś spoczął w nim bezpiecznie.![]()
alipek @ 2 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416846Jeszcze mój skromny świateczno chrzcinowy. Koszyczek miał być na torcie ale ostatecznie po konsultacji z pewną zaprzyjaźnioną cinkązostała wersja że na serwetce lepiej, a koszyczek został dla dzidziusia jak już zaczną kroić tort. Dzidziuś spoczął w nim bezpiecznie.![]()
Hajastan @ 2 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416695dziewczyny pomóżcie mi, chcę zrobić tort dla bardzo dobrego kolegi mojego męża, ktoś już robił takiego torta z Michaelem Jacksonem i chyba z Adele tylko nie pamiętam kto?
tylko ja chę zrobić z 2 PAC-iem, nigdzie nie mogę znaleść zdjęcia czarno białego i nie mam pojęcia jak go zrobić.![]()
![]()
PLEASE POMÓŻCIE !!!!Jeśli chodzi o tego rodzaju zdjęcia to inaczej niż malowanie na torcie nie zrobisz ,bo właśnie nie uzyskasz tych cieni w inny sposób.Trzeba mieć dużo wprawy w tym no i zdolności plastycznych.Portret musi być podobny do "siebie".To nie to co np.kwiatek który zawsze tam jakoś wyjdzie.
Robiłam kiedyś torta dla fana "Stawki..."Może powinnaś pomyśleć o czymś takim
![]()
A zdjęcie TuPaca można znaleźć np.takie
Pokaż załącznik 81533
A przy okazji ...bo w Święta nie miałam czasu tu zaglądać ... moja pisanka
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.