Łódeczki z piersi kurczaka.
Pokaż załącznik 493
2 piersi z kurczaka
5 dkg sera pleśniowego typu Brie
10 dkg pieczarek
olej
przyprawy:
sól,
pieprz różowy mielony
pieprz cytrynowy
tymianek
papryka słodka mielona
1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i każdą pierś kroimy na pół. Kazdą połówkę piersi nacinamy tak by powstała kieszonka. Układamy je na kształt łódki i posypujemy ją w środku przyprawami.
2. Wkładamy w środek tych „łódeczek” pokrojony w kostkę ser pleśniowy oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Mocno posypujemy przyprawami.
3. Wkładamy je do naczynia żaroodpornego tak żeby ściśle do siebie przylegały po to by w trakcie pieczenia nie wyciekł nam ser z owych „łódeczek”. Wszystko to zalewamy oliwą i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 30-40 minut.
Smacznego !!!
Źródło: ja
Pokaż załącznik 493
2 piersi z kurczaka
5 dkg sera pleśniowego typu Brie
10 dkg pieczarek
olej
przyprawy:
sól,
pieprz różowy mielony
pieprz cytrynowy
tymianek
papryka słodka mielona
1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i każdą pierś kroimy na pół. Kazdą połówkę piersi nacinamy tak by powstała kieszonka. Układamy je na kształt łódki i posypujemy ją w środku przyprawami.
2. Wkładamy w środek tych „łódeczek” pokrojony w kostkę ser pleśniowy oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Mocno posypujemy przyprawami.
3. Wkładamy je do naczynia żaroodpornego tak żeby ściśle do siebie przylegały po to by w trakcie pieczenia nie wyciekł nam ser z owych „łódeczek”. Wszystko to zalewamy oliwą i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 30-40 minut.
Smacznego !!!
Źródło: ja

Ostatnią edycję dokonał moderator: