Królik duszony w białym winie*

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
uuu
bardzo mi sie podoba pomysl bialego wina z oregano i szlotkami. Bardzo!
Czy ocet z sherry bedzie ok jak uzyje octu ryzowego? Kocham ryzowy za delikatnosc, a to sobie wygogluje moze, ale...

Czym moge zastapic krolika?
Chetnie zrobie tego krolika, ale bez krolika, bo obawiam sie ze zajacowatego nie tkne.
 

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Sprobuj kurczaka, w sumie podobne w smaku
icon_wink.gif
 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
No właśnie. Ja też nie mam królika i nastawiłam się na kurczaka, a dokładnie jego dolne części, żeby nie był za suchy. Próbuję na święta.
 

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Przy kurczaku do marynaty dodałabym oliwy, bo sam kwas może sprawić, że będzie suchy i wiórowaty.
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Indyk nie bylby lepszy od kury?

To tez wezme bardziej "czerwone" mieso - udka b/s, b/k. Ale szybko nie zrobie. Na swieta juz jest plan.
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Dzisiaj zrobiłam na obiad prawie tak, jak w przepisie
icon_wink.gif
prawie, bo bez papryki, ale za to ze świeżym tymiankiem i oregano (i z szalotkami);
dusiłam w piekarniku w niskiej temperaturze 1,5 godziny, wyszło PRZEPYSZNE:

podane z kolorową komosą wymieszaną z podsmażonymi na maśle i drobno posiekanymi pieczarkami oraz świeżym oregano i tymiankiem +oraz z buraczkami marynowanymi
kr_lik_w_bia_ym_winie_z_szalotkami_i_czosnkiem__komosa_002.jpg
 

Załączniki

  • kr_lik_w_bia_ym_winie_z_szalotkami_i_czosnkiem__komosa_002.jpg
    kr_lik_w_bia_ym_winie_z_szalotkami_i_czosnkiem__komosa_002.jpg
    79.5 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy