kotlety z jaj

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
BeataSz @ 26 Mar 2015 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1569849ja często bez bułki moczonej robię, sypię trochę tartej, tak na oko, żeby tylko uzyskać odpowiednią do formowania konsystencję, to tak na przyszłość
icon_wink.gif

Cieszę się kasha, że smakowało
icon_biggrin.gif
To zabawne, od lat słyszałam o jajecznych kotletach i wzdrygało mnie, bo jak to! kotlety z gotowanych jajec!
Tyle czasu zmarnowałam bez tych kotletów
ugly_08.gif
bardzo nam smakują, zjedliśmy wszystkie z sałatą.

Pozdrowienia Beatko
bussi.gif
mamy podobny gust, jak mogłam to przeoczyć
icon_lol.gif

ucałuj Joanke
cvety.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Simona

Member
Paź 27, 2004
2,528
0
0
No właśnie, u mnie to danie już od lat stanowi najbardziej ulubioną potrawę wielkanocną. To i jeszcze pasta jajeczna i sałatka jajeczna. Na końcu świąt zawsze chętnie przyjmuje gotowane jajca od niewtajemniczonych, którzy nie wiedzą, co z nimi zrobić. Dziekuję, Beato!
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Simona @ 27 Mar 2015 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1569884No właśnie, u mnie to danie już od lat stanowi najbardziej ulubioną potrawę wielkanocną. To i jeszcze pasta jajeczna i sałatka jajeczna. Na końcu świąt zawsze chętnie przyjmuje gotowane jajca od niewtajemniczonych, którzy nie wiedzą, co z nimi zrobić. Dziekuję, Beato!
Simono za Twoim przykładem też na świeta zrobię.
A jaka jest ta Twoja pasta i sałatka?
mniam.gif
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
29,801
3,904
113
I jak, Reniu, podeszły Ci? Będą powtórki, czy nie? :)
 

reniam_123

Well-known member
Mar 5, 2009
11,673
3,682
113
Zjadłam pierwszego, takiego prosto z patelni co jeszcze w pysio parzy i pomyślałam '' i o co tyle zachwytu :gruebel:'' ale jak już zjadłam kolejne trzy z ziemniakami i surówką z młodej kapusty, która mi się cudownie w to danie wkomponowała, to już było mniam mniam :lecker:
Powtórki będą, ale widzę że muszę bardziej na pikantnie doprawić i część jajek podziabać widelcem na ciut grubszą strukturę bo te wczorajsze, wszystkie 7 szt. przepuściłam przez ręczną praskę i trochę były dla mnie za ''jednolite''
To tak jak z każdym daniem, zawsze trzeba podrasować pod swój smak (y)
 
  • Like
Reakcje: Eweralda i Buka

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
29,801
3,904
113
Masz rację, doświadczenie i własny gust, wiesz, co zrobić. :lol: Ja jajka trakturę żyrafą, wolę jednolite. Zresztą po dodaniu zieleninki już takie bardzo gładkie nie są, za to trzymają kształt.
 

AnkaP

Well-known member
Sty 2, 2008
12,423
6,458
113
Zrobiłam dzisiaj, jajka starłam na tarce na małych oczkach, dodałam koperek, tartą bułkę, sól, pieprz, chili i łyżeczkę musztardy Dijon. Wyszło 7 sztuk, wszystkie już zjedzone. Znam takie kotlety od dzieciństwa, u nas jajka były posiekane, ale wolę takie starte na tarce.
Reniu, mi takie gorące z patelni też nie bardzo smakują, ale takie tradycyjne kotlety mielone też wolę przestudzone, a nie prosto z patelni.
 
  • Like
Reakcje: reniam_123
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy