Kluski drożdzowe gotowane na parze*

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Margot @ 12 Aug 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=561387Bea nie dodawać będzie ok
dzieki, mam nadzieje ze mi sie udadza bo je uwielbiam a sama jeszcze nigdy nie robilam...
icon_frown.gif
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
jak na razie tragedia... ciasto tak kleilo sie do rak, ze musialam dosypac jeszcze tone maki, zupelnie nie dalo sie uformowac kuleczek, wszystko wokol bylo poklejone...
icon_frown.gif

ale paruje je mimo wszystko, obaczymy co bedzie...
icon_rolleyes.gif

dam znac juz po konsumpcji
icon_wink.gif
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
no urosniete sa, ale teraz przy parowaniu (juz jest 9 min) wcale nie wygladaja jak te w domu
icon_frown.gif
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
tragedia...
cry_1.gif
wygladaja na zakalcowate i nie maja zadnego smaku (pewnie przez to ze tyle maki musialam dosypac...)
cry_1.gif

czy 15 min parowania cos zmieni?? czy moga jeszcze byc lepsze?? czy to juz ich koniec???
cry_1.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Bea mnie się identycznie zachowywalo to ciasto, kleilo sie, nie dalo się uturlac i wyszly kapscie zakalcowe
icon_sad.gif

dlatego juz tylko w sklepie kupuje gotowe
icon_redface.gif
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
zakalec na szczescie to nie byl, no ale smak nie dokladnie tan o jaki mi chodzilo... pewnie przez to dosypywanie maki... nastepnym razem sprobuje zmienic ciut proporcje, moze bedzie lepiej... bo tu takich nie ma
cry_1.gif
wiec albo zrobie sama albo wogole juz ich jesc nie bede
cry_1.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
hmm...- Bea, bardzo mi przykro.. moze nastepnym razem sie uda
bussi.gif

- nie poddawaj sie
icon_wink.gif
, bo te buchty sa na prawde pycha
icon_biggrin.gif
 

katisw

Member
Mar 25, 2007
37
0
0
dziewczyny jestescie boskie
anbetung.gif

wlasnie szukalam przepis na pyzki poznanskie
icon_smile.gif
icon_razz.gif

hehe
ida swieta i trzeba cos dobrego zjesc a nie tylko pyry
rofl.gif

jutro robie
mam nadzieje ze mi sie uda
icon_redface.gif


aaa a mozna je zamrazac? bo w sumie do wtorku beda tam wigitowac
icon_rolleyes.gif
 

katisw

Member
Mar 25, 2007
37
0
0
maaaam
icon_smile.gif

nawet niezle wyszly
dodalam troche wiecej maki ok 150gr

dziekuje za przepis
icon_smile.gif

polecam

rybki_i_glosowanie_132.jpg
 

Załączniki

  • rybki_i_glosowanie_132.jpg
    rybki_i_glosowanie_132.jpg
    97.5 KB · Wyświetleń: 1

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
W sklepach są sprzedawane na tackach w chłodziarkach.
Ale czy można mrozić
gruebel_2.gif

Pewnie tak
icon_mrgreen.gif
 

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
dzis wlasnie zrobilam te kluchy, musialam dodac wiecej maki, wyszlo mi 13 sztuk. parowalam na garnku z taka dziurkowana wkladka. pycha.
icon_smile.gif
na pewno bedzie powtorka (znajac mnie to pewnie juz niedlugo). aha, jedlismy na slodko (tak je dawno temu jadlam) i tylko (a moze az) z truskawkowym jogurtem i swiezymi malinami.
 

iwki

Member
Cze 3, 2008
365
0
0
elmagra @ 13 Sep 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=750050dzis wlasnie zrobilam te kluchy, musialam dodac wiecej maki, wyszlo mi 13 sztuk. parowalam na garnku z taka dziurkowana wkladka. pycha.
icon_smile.gif
na pewno bedzie powtorka (znajac mnie to pewnie juz niedlugo). aha, jedlismy na slodko (tak je dawno temu jadlam) i tylko (a moze az) z truskawkowym jogurtem i swiezymi malinami.
a nie przyklejaja sie do tej wkladki? czy trzeba ja jakos naoliwic ?
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Nie, nie przykleja się. Mrożenie znoszą doskonale. Mrożę w porcjach po 4 sztuki.
 

Eklerek

Member
Mar 15, 2009
667
1
0
Pierwszy raz robiłam coś takiego i wyszły świetne! :D Chociaż bałam się, czy drożdże w proszku się sprawdzą, ale wszystko było ok.