- Wrz 23, 2008
- 17,678
- 78
- 48
Na MM i to chyba I faza.
Zdjęcie niewyględne, ale coś ciemno u nas ostatnimi dniami.
2 puszki ciecierzycy
2 ząbki czosnku
mała cebula
łyżeczka mielonej kolendry
łyżeczka mielonego kuminu
szczypta cayenne
pęczek pietruszki
łyżka soku cytrynowego
sól, pieprz
Ciecierzycę odwirować w wirówce do salaty, albo odsączyć na papierowym ręczniku. Wsypać wszystkie składniki do robota i zmiksować na papkę.
Z masy formować kule. Piec w foremce (najlepiej silikonowej) do muffinów – ok 25 minut w 200 stopniach do zarumienienia. Wyszło mi 7 dość sporych falafeli.
Jadłam dwa dni. Drugiego równie smaczne, ale trochę się rozsypywały. Chociaż to może być kwestia odgrzewania w mikrofali.
Zdjęcie niewyględne, ale coś ciemno u nas ostatnimi dniami.
2 puszki ciecierzycy
2 ząbki czosnku
mała cebula
łyżeczka mielonej kolendry
łyżeczka mielonego kuminu
szczypta cayenne
pęczek pietruszki
łyżka soku cytrynowego
sól, pieprz
Ciecierzycę odwirować w wirówce do salaty, albo odsączyć na papierowym ręczniku. Wsypać wszystkie składniki do robota i zmiksować na papkę.
Z masy formować kule. Piec w foremce (najlepiej silikonowej) do muffinów – ok 25 minut w 200 stopniach do zarumienienia. Wyszło mi 7 dość sporych falafeli.
Jadłam dwa dni. Drugiego równie smaczne, ale trochę się rozsypywały. Chociaż to może być kwestia odgrzewania w mikrofali.
Ostatnią edycję dokonał moderator: