Duszone zrazy wołowe z Monachium*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Ojej, ogromnie się cieszę, że jesteś zadowolona i że Ci smakowało
icon_biggrin.gif

Tak, ja też lubię w tym przepisie to, że nie trzeba obsmażać mięsa, szybkie i łatwe przygotowanie.
Pozdrawiam ciepło
bussi.gif
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
zrobilam dzisiaj, bardzo dobre danie!!! miesko mi wyszlo troche suche, ale lepiej ze suche niz nie do pogryzienia
daumen.gif
i Marc byl caly szczesliwy bo sosu duzo mial
fiesgrins.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Hahah, ogromnie się cieszę
icon_biggrin.gif
Suchość może zależeć od rodzaju użytego mięsa, może następnym razem przetestuj jakiś inny kawałek
daumen.gif
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
no wlasnie, zapomnialam napisac, ze suchosc miesa to nie wina przepisu tylko miesa, ale kruchutkie bylo, na dzisiaj tez zostalo
lecker.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
najwazniejsze,ze Wam smakuje
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
Wyciągam, będzie na jutrzejszy obiad.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Bardzo się cieszę,że sos się przydał
icon_smile.gif
 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Już rozmroziłam mięso - jutro powtórka. Cieszę się, bo to wyjątkowo łatwe w przgotowaniu i nadzwyczaj smakowite danie.
lecker.gif
Zdam sprawozdanie.
 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Znów wyszło pyszne i tym razem konsumowałam je w towarzystwie. Po obiedzie, na deser, byli zaproszeni goście. Zatelefonowali, że będą wcześniej, bo coś im tam wypadło. Szybko obrałam więcej ziemniaków, przygotowałam sałatę po polsku i podjęłam moich gości tymi zrazami. Zachwytom nie było końca. Znów je robiłam z rostbefu, więc miękusieńkie mięso z doskonałym sosem i dodatkami zasługiwało na wszelkie pochwały. Przepis poszedł w świat. Deser też się nie zmarnował. Mi, serdecznie dziękuję za przepis
anbetung.gif
- sprawdza się za każdym razem.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Seniorko, nawet nie masz pojęcia, jak się cieszę!
bussi.gif
 

Ladybird

Member
Kwi 12, 2006
852
0
0
Nie dostałam wołowiny a nie miałam czasu szukać więc wyciągnęłam z zamrażalnika sznycle z indyka. Jakoś ta marchewka i por równie dobrze mi do białego mięsa pasowały i chociaż to już nie to danie (z wołowiną musi być pyszne) to wyszło bardzo smaczne i pewnie będę powtarzać
icon_smile.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Co prawda z indykiem musiało to smakować inaczej, niż z wołowina, ale cieszę się bardzo, że wyszło smaczne
icon_smile.gif
 

adria21

Member
Cze 7, 2007
133
1
0
Dzisiaj znów dokonam tego pysznego dzieła
icon_biggrin.gif

Niestety było tylko pieczeniowe i mam nadzieję, że uda się równie dobrze jak z rostbefu.

Moja prośba o inspiracje:

podam z kaszą
a co proponujecie jako dodatek? wstępnie chciałam zrobić kapustę zasmażaną z koperkiem, ale jakoś naszły mnie wątpliwości, że to wszystko razem może się okazać zbyt ciężkie.

Dziewczyny Kochane co Wam się komponuje najlepiej w tej konfiguracji?
icon_biggrin.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Bardzo smaczne, dla mnie z jaglaną dla V. ziemniaki,
ciut inny smak dlatego że z braku czerwonej papryki sypnełam łyżeczkę chili, pali
cheers.gif
 

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
0
0
Zrobiłam z policzków wołowych, zamiast pora dałam seler. Pyszne
lecker.gif
 

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
0
0
Mieszkam blisko dużego targu gdzie są też działy mięsne. Kupuję u znanego sprzedawcy.
 

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
0
0
Wcześniej żle ich szukałam, dopiero przez przypadek znalazłam je na stoisku z podrobami.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy