katarzyna1983 @ 12 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1047936Aniu a to jak mam je przeniesc z talerza na ktorym sa na innny??? aby sie nie polamal nie poprzemiszczal itp? i co z ozdobami??? ostatnio jak robilam tort w stylu ang dol m sie nie podobal to ozdobilam go na okolo roznymi wezykami - czesciowo lezaly na talerzu to przy przenoszeniu by spadly.... to do restauracji mam wiezc stelarz osobno i tam przekladac? zawalu dostane na miejscu
Także mam stelaż z tortowni z tym że mój ma piętra różnej wielkości. Dobrze się skręca.
Najczęściej takie torty robię bezpośrednio na stelażu, każde piętro wiozę w osobnym kartonie i na miejscu składam stelaż. A jeżeli nie robię na stelażu to na specjalnej podkładce wielkościowo dopasowanej do wielkości poszczególnych pięter stelaża i z podkładką kładę na stelażu. Jeżeli przekładać z talerza na stelaż to raczej u mnie nie zdałoby egzaminu.
katarzyna1983 @ 12 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1047973ok dzieki za informacje - stelaz do mnie jedzie wiec zobacze co i jak jak przyjdzie, biedna moja lodowka w samych tortach i kwiatkach pewnie bedzie... jeszcze do tego szyba w lodowce mi pekla![]()
Joanko a podkladki i pudla kartonowe gdzie kupujesz?Możesz śmiało robić na talerzach tego stelaża, bedzie Ci wygodniej i stabilniej niż bawić się z podkładkami.
Podkładki zamówiłam w sklepie z artykułami gospodarstwa domowego( taki gdzie to i garnek i lakier do włosów kupisz). Bardzo sympatyczna pani ekspedientka sprowadziła mi na zamówienie z hurtowni pakiet 100 szt. podkładek ( bo tylko tak hurtownia sprzedaje) po 0,90 zł/ szt. są dla mnie troszeczkę za miękkie więc pod spód żeby wzmocnić podkładam tekturkę. Teraz pani ma się zorientować czy nie można by było sprowadzić takich grubych stabilnych podkładek. Tam także zakupiłam serwetki papierowe ( za serwetki o śr. 32cm zapłaciłam 14 zł za 100 szt a wcześniej w innym sklepie płaciłam 6 zł za 12 szt
)Gorzej jest z pudełkami, ale to także uprzejma pani ekspedientka sprawdza (są fajni ludzie na tym swiecie) Korzystam z pudełek i kartonów ze sklepu spozywczego- tutaj też mnie panie znają
i odkładaja np. po ciasteczkach na wagę itp.![]()
katarzyna1983 @ 13 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1048187Joanko dzieki za szczegolowa odpowiedzmhh popytam zobaczymy co z tego wyjdzie ale bede robic na talerzach ze stelazu jak radzilyscie tylko jak to zapakowac jak nie bede miala opakowan tych tekturowych
?
A ja mimo że mam przywiezione z Polski pudełka i kwadratowe papierowe i plastikowe okragłe to i tak często wynoszę pudełka z LidlaGrzebę tam w tych wózkach i przebieram, ludziska patrzą i sie dziwią. Dla mnie sprawa z pudełkami to porażka, przeważnie okazuje się że a to podkładka jest za duża a najczęściej torty są za wysokie. I wtedy pozostaje Lidlowe pudełko![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.