Ten przepis dostala mama od kucharki, ktora piecze na wesela:
25 dag masla
6 dag cukru pudru
25 dag maki
3 dag maki ziemniaczanej
maslo z cukrem pudrem ucierac dosyc dlugo(mama uciera ok. pol godziny) dodac make i wymieszac. Nalozyc do szprycki i wyciskac na blache, na srodek wycisnac marmolade i piec, nie zadlugo. Po upieczeniu przekladac marmolada i sklejac.
W zeszlym tagodniu je robilam u mamy i pierwszy raz jadlam, poprostu rozplywaja sie w ustach, przepyszne.

25 dag masla
6 dag cukru pudru
25 dag maki
3 dag maki ziemniaczanej
maslo z cukrem pudrem ucierac dosyc dlugo(mama uciera ok. pol godziny) dodac make i wymieszac. Nalozyc do szprycki i wyciskac na blache, na srodek wycisnac marmolade i piec, nie zadlugo. Po upieczeniu przekladac marmolada i sklejac.
W zeszlym tagodniu je robilam u mamy i pierwszy raz jadlam, poprostu rozplywaja sie w ustach, przepyszne.
