Jak zaczynac to na słodko
skład:
2 kostki margaryny
1/2 kg mąki
1 mała śmietana (200 ml)
Razem zagnieść wieczorem i do lodówki na noc.
Na drugi dzień rozwałkować niezbyt cienko ok. 1,5–2 cm. Pokroić a kwadraty do środka dać marmolady i zkleić przeciwległe wierzchołki. Piec w tem ok 200℃ az się zełoca. Można polukrować lukrem najprostrzym czyli z cukru pudru i odrobiny goracej wody + aromat rumowy.
Że są pyszne to nie bede mówic
smacznego
skład:
2 kostki margaryny
1/2 kg mąki
1 mała śmietana (200 ml)
Razem zagnieść wieczorem i do lodówki na noc.
Na drugi dzień rozwałkować niezbyt cienko ok. 1,5–2 cm. Pokroić a kwadraty do środka dać marmolady i zkleić przeciwległe wierzchołki. Piec w tem ok 200℃ az się zełoca. Można polukrować lukrem najprostrzym czyli z cukru pudru i odrobiny goracej wody + aromat rumowy.
Że są pyszne to nie bede mówic
smacznego