Magdo, przeczytaj ten wątek
Ja żabkowy garnek moczę około 20-30 minut (górę i dół), dół smaruję i wysypuję otrębami, wkładam ciasto, przykrywam, czekam aż trochę podrośnie - ale wcale nie całkiem- wkładam przykryty do zimnego piekarnika, nastawiam temperaturę na 230 stopni, po osiągnięciu temperatury zdejmuję pokrywę i piekę jeszcze około 30 minut. Trzeba sprawdzać, bo czas zależy od wielkości i rodzaju chleba.
Mam też garnek cały polewany i tego nie moczę wcale.
Lis @ 16 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=414878Jak to milo uslyszec komplement od takiego Mistrza Formy, jak TyFormowalam je wg wskazowek z Twojego filmiku. Garnek byl zajety piekaca sie w nim indycza piersia, wiec rosly luzem na blasze, na ktorej pozniej zostaly wlozone do piekarnika.Nie wierzę. Kupiłas w sklepie i wkleiłas tu po to, żeby mnie przed świętami zdołować.....
Lis @ 16 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=414803Oto moi emigranci. Ciekawa alternatywa dla spragnionych domowego chleba, kiedy muszki O. uniemozliwiaja hodowle zakwasu.Cudni emigranci
(idę się pochlastać, bo ja takich nie umiem. Co ja mówię- żadnych nie umiem)
Zdjęcie robiłaś w kuchni? Fajnie ją znowu zobaczyć- lubię Waszą kuchnię
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia