villanelle
Member
- Sty 29, 2006
- 1,286
- 0
- 0
Kasho, a w jaki sposob udaje ci sie takie ladne rowniutkie buly ukulac.
wlasnie zagniotlam te i Yfciowe z serem i mam dylemat bo nijak nie moge podzielic ich tak rowno zeby byly jednakowej wielkosci.
A nawet te co juz ukulalam to po wyrosnieciu nie sa takie rowniutkie.Na górze na ciasto sypię trochę mąki, odrywam tak łapką ciągnąc kulkę żeby się w dłoni mieściła, miętolę trochę by ciasto było jednakowej konsystencji, a potem ten kawałek rozpłaszczam na dłoni i zbieram boki naprzeciwległe (jakby w sakiewkę) i mocno ściskam paluszkami u góry i tak 8 razy zbieram, łapię sakieweczkę za wiszący dzyndzelek i go troszkę ugniatam, a potem dwiema łapkami kulam i gotowe![]()
Mam teraz niestety rosnące ciasto na chleb, bo to bym na zdjęciu pokazała, ale nie chcę mu przeszkadzać w rośnięciu
kashu kashu a suchych drozdzy to ile dodac?nie wiem![]()
![]()
![]()
![]()
ty dzis jestes moim osobistym kulinarnym wybawicielem z moich jakze waznych kulinarnych klopotowa mnie dziś same miłe rzeczy spotykają na forumjeszcze Sinistra mi taką miłą PW przysłała![]()
![]()
wiecie jak człowiekowi humor poprawic![]()
![]()
![]()
No w koncu udalo mi sie zrobic te buleczkiw smaku sa bardzo dobre, ale skorki nie mam chrupiacej ... Jakie one powinny miec skorke?![]()
Mniętką![]()
No w koncu udalo mi sie zrobic te buleczkiw smaku sa bardzo dobre, ale skorki nie mam chrupiacej ... Jakie one powinny miec skorke?![]()
Mniętką
uff to dobrze, bo juz myslalam, ze znow cos zmascilam![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.