- Mar 19, 2005
- 37,849
- 6
- 38
Przepis pochodzi z książki Ainsleya Harriota 'Feel-Good Cookbook'.
300 g brokuła
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka suszonych płatków z chilli
1 łyżeczka nasion kuminu
1/2 łyżeczki nasion gorczycy
1 starty ząbek czosnku
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
sól i pieprz
- brokuła gotować przez 1-2 minuty w osolonej wodzie i osączyć
- rozgrzać oliwę w patelni, dodać chilli, kumin i gorczycę, smażyć przez 30 sekund na średnim ogniu
- dodać czosnek i imbir i smażyć przez następne 30 sekund
- wrzucić brokuła, smażyć wszystko przez minutę mieszając tak, żeby brokuł pokryty był przyprawami
- podawać natychmiast.

300 g brokuła
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka suszonych płatków z chilli
1 łyżeczka nasion kuminu
1/2 łyżeczki nasion gorczycy
1 starty ząbek czosnku
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
sól i pieprz
- brokuła gotować przez 1-2 minuty w osolonej wodzie i osączyć
- rozgrzać oliwę w patelni, dodać chilli, kumin i gorczycę, smażyć przez 30 sekund na średnim ogniu
- dodać czosnek i imbir i smażyć przez następne 30 sekund
- wrzucić brokuła, smażyć wszystko przez minutę mieszając tak, żeby brokuł pokryty był przyprawami
- podawać natychmiast.
