6 białek
3 żółtka
1 szklanka cukru
1 szklanka maku
1 szklanka mąki
2/3 szklanki oleju
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubic na sztywną pianę, dodac połowę cukru i jeszcze chwilę ubijać. Żółtka utzreć z drugą połową cukru. Dodać do żółtek porcjami białka i delikatnie połączyć. Dodać mak, delikatnie wymieszać, dodac olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć. Wylać do długiej keksówki. Piec w temepraturze 180 stopni przez godzinę. Trzeba sprawdzać patyczkiem czy jest upieczone, jeżeli patyczek jest suchy to znaczy że ciasto jest gotowe.
W sumie to jest taki pseudobiszkopt ale wychodzi bardzo dobry i się sprawdza
3 żółtka
1 szklanka cukru
1 szklanka maku
1 szklanka mąki
2/3 szklanki oleju
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubic na sztywną pianę, dodac połowę cukru i jeszcze chwilę ubijać. Żółtka utzreć z drugą połową cukru. Dodać do żółtek porcjami białka i delikatnie połączyć. Dodać mak, delikatnie wymieszać, dodac olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć. Wylać do długiej keksówki. Piec w temepraturze 180 stopni przez godzinę. Trzeba sprawdzać patyczkiem czy jest upieczone, jeżeli patyczek jest suchy to znaczy że ciasto jest gotowe.
W sumie to jest taki pseudobiszkopt ale wychodzi bardzo dobry i się sprawdza
