Biszkopt, który jest pyszny i niezawodny

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
Bardzo dziękuję za odpowiedź
icon_biggrin.gif

To jak zrobię i się uda to wkleję swoja fotę (jeśli będę potrafiła wkleić)

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
ja mój biszkopt robię również na occie, ale nie dodaję w ogóle proszku do pieczenia. Dodaje natomiast do rozmącenia żółtek troszkę wody i też wychodzi świetnie
icon_smile.gif

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
Kurde!!!!
Mam jakiś dziwny piekarnik. Jest elektryczny. Biszkopt się studzi ale piekłam go najpierw w 160stopniach przez 20 min i był piękny a potem zwiększyłam na 200 stopni i musiałam potrzymać tylko 7-8min bo od góry jest przypalony
icon_sad.gif

Dobrze ze górę muszę ściąć ale i tak zła jestem
icon_evil.gif

Jedyny plus, że równiutki.

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
No wiem że muszę go przetestować. Ale chyba jak zetnę górę (tą skórkę) to nie powinno być czuć lekkiej spalenizny?

Powinnam była obserwować ale byłam w trakcie karmienia starszego syna a on i tak pod moją nieobecność powsadzał sobie kaszę do nosa!!!
Ciężko jest roić coś przy dwóch rozrabiakach.

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

oolciaa16

Member
Sie 1, 2008
548
0
0
Hichotka słuchaj ******* nie będę zapeszać, powiem tylko, że to jest jedyny biszkopt...... który mi wyszedł
anbetung.gif
trochę opadł ale wszystko poza tym ok DZIĘĘĘĘĘKKKKUUUUUJJJĘĘĘ
icon_exclaim.gif

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
Obiecane zdjęcia przypalonego biszkoptu.

Wydaje mi się tylko, że nie dałabym rady podzielić go na 3 krążki.
Już niedługo moje urodziny i chyba znowu będę piekła ten biszkopt tym razem na 180stopni.
Wiem, że to nie miejsce ale czy któraś mogłabym polecić przepis na tort mało słodki i który zawsze wychodzi? Bo przepisów tutaj jest mnóstwo a ja nie za bardzo mam czas żeby wszystkie przejrzeć.

Biszkopt (to nic, że przypalony) obskubany przez mojego starszego synka
icon_smile.gif

No i taki tort zrobiłam:

I końcowa wersja:

I dziękuję za przepis
icon_smile.gif

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
okruszek13 @ 26 Feb 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=828166Wiem, że to nie miejsce ale czy któraś mogłabym polecić przepis na tort mało słodki i który zawsze wychodzi? Bo przepisów tutaj jest mnóstwo a ja nie za bardzo mam czas żeby wszystkie przejrzeć.
Zadaj pytanie w Niebie i na pewno coś się fajnego uda znaleźć. Jeśli będziesz się trzymać wskazówek to szybciej pójdzie to szukanie.
Określ czy to ma być masa maślana/ budyniowa/ śmietanowa, w składzie może być alkohol, jajka i jakie smaki są preferowane a jakie niekoniecznie.

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
A czy któraś do tego przepisu dodawała kakao żeby biszkopt był kakaowy?
Jeśli tak to ile dać tego kakao?

Ten biszkopt zrobiłam i wyszedł, a ja beztalencie jeśli chodzi o robienie biszkoptów/tortów, dlatego pytam się o ten konkretnie przepis.

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

karibe

Member
Wrz 22, 2007
563
0
0
na prostokątną blaszkę 30x40cm to z ilu składników byście zrobiły x2 czy może x2,5 czy może x3 chciałabym biszkopt podzielić na 3 cześci tj. dwa razy przełożyć masą
gruebel_2.gif

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
Zrobilam w piatek drugi raz tylko ze czekoladowy i z poltorej porcji i nie wiem dlaczego nie wyrosl tak jak bym chciala ale i tak jakos udalo mi sie go podzielic na 4 krazki
icon_smile.gif

Wyszedł taki:

A tu tort z tego biszoptu:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy