malgosimi nie robie z cukru pudru(musialabym go sama produkowac, a nie cierpie czyscic mlynka...). do pieczenia tylko caster(superfine) sugar uzywam.Tudik, ja mam jakies omamy - zdawalo mi się, ze pisałaś o pudrze (a Lepard o superfine - muszę iść do okulisty, albo gorzej![]()
w każdym razie na pudrze tez sprawdzone i też pyszne. Najlepsze bezy to są!
Kasha ja bym radzila tak (nauczona wczesniejszymi błedami) - wstaw do 150 stopni i od razu zmniejsz do 110 i niech pobęda w 110 tak długo, az im się skorupka utworzy i ladnie popękają. Kiedy to nastąpi zmniejsz do 65 stopni i susz, aż się wysuszą - w zależnosci od wielkości ok 1,5-2 godziny
i cukier puder jest bardzo do nich dobry - robilam tez z tym superdrobnym cukrem do wypiekow i nei widze różnicy - poza cenąDziękuję, chyba jutro je będę siusiać, dziś nie mam już siłki![]()
Kasha ja bym radzila tak (nauczona wczesniejszymi błedami) - wstaw do 150 stopni i od razu zmniejsz do 110 i niech pobęda w 110 tak długo, az im się skorupka utworzy i ladnie popękają. Kiedy to nastąpi zmniejsz do 65 stopni i susz, aż się wysuszą - w zależnosci od wielkości ok 1,5-2 godziny
i cukier puder jest bardzo do nich dobry - robilam tez z tym superdrobnym cukrem do wypiekow i nei widze różnicy - poza cenązrobiłam dokładnie wg tych wskazówek na normalnym cukrze(a i podgrzewała w garnku bezpośrednio na gazie ,bo nie chciało się mi na parze) i wyszły super ,a mam ich tyle
,bardzo dużo
one powinny byc ubijane do ostygnięcia, czyli bliżej 10-15 minut niż pięciu... A może u mnie za cieplo![]()
ja sie przyznam szczerze ani tego cukru nie rozpuściłam do samego końca (bałam sie że mi sie białko zetnie) ani nie ubijałam do całkowitego ostygnięciawięc 5 min spokojnie wystarczyło żeby powstały pyszne bezy
wczoraj jeszcze był prawie cały talerz, a dziś rano wstałam i ani jednejmój brat wszystkie zjadł hurtem na śniadanie
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.