kasha @ 12 Jun 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1578552Nie wiem czy mogę się tu wpisać, robię teraz mięsko z przepisu tyle, że w robi indyka wystąpiła świnia, a dokładnie łopatka świńska.
Mogę spokojnie przysiąść na czas duszenia
-----
Pyyycha, rozpływa się w ustach, dokonałam jeszcze jednego przestępstwa, dodałam 3 łyżki zmielonych na grubo grzybów suszonych zamiast w całości
Moja łopatka jest ogromna, wysoka na ok.10-12cm i surowa ważyła 2kg,
podczas duszenia sos sięgał do 1/4 wysokości mięsa, nic się nie przypaliło, rewelacja.
Zagęściłam łyżką mąki kartoflanej.
Zjadłam z buraczkami polanymi powstałym sosem
O Jezu - dobrze, że dzisiaj handlowa. W nocy ze świata wróciłam, a tu takie zapachy.
Joanna @ 28 Jan 2021 napisał:index.php?act=findpost&pid=1671883Się pryczy w formie gulaszu, z suszonymi podgrzybkami i mrożonymi babkami. Dobrze, że zajrzałam do źródła, bo zapomniałabym dodać ocet balsamiczny.???????????????????????????????????????????????????????
Joanna @ 28 Jan 2021 napisał:index.php?act=findpost&pid=1671892Na pewno.At wiiiidzisz, koźlarz czy kozak - to określenie znam, nawet oficjalne koźlarz babka. Ale zupełnie nie skojarzyłam mrożonych babek z grzybami
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia