- Wrz 20, 2004
- 13,897
- 0
- 0
600 gram mielonego
150 gram wlasnie Mortadeli - najlepiej prawdziwej - ja raz robilam z dobra polska i powiem wam szczerze - ze bylo ok - nie ze cudo jakies - ale serio ok bylo
200 gram szynki gotowanej - wiecie takiej jak Ham Krakusa - Mortadele i szynke na miazge potraktowac nozem badz malakserem
2 jajka male
bulka rozmoczona w mleku
prawdziwego parmezanu - ale ten podszywany tez da rade trzy czybate - wielgachne lyzki
sol
Ta wyrobic ..robic robic - ladny wielki pulpet - owal- rzeklabym. Obtoczyc go w bulce tartej - co jest sztuczka bo czasami sie rozlatuje mieso skubane jedno a czasaami nie . ja mysle ze to rozlatywanie to zalezy od rodzaju mielonego - jak oszukisty - rzezniczy czyli dadza duzo tlustego - to pulpet zwarty i gotowy - jak nie to sie zdeczko no ... sami zobaczycie
Ta.. takiego klopsa na zimna oliwe z maslem - trzask - przykryc! i na malym ogniu nie przewracajac 20 minut z jednej i po 20 minutach z drugiej strony - pod przykryciem!!!
KONIEC
aj nie koniec bo ta oliwa z tym maslem to idzie jako pierwsze danie - z pasta jakas - matko kochana ten Parmezan wylazi z tego miesa - sos sie taki robi cudny i ten walsanie sos tesciowka jako pierwsze na makaron a na drugie to mieso z ta nieszczesna marchewka co to jej przepis ide WRESZCIE wklepac
PYCHA
ps. ja - ale tylko ja - dla pewnosci go jeszcze raz z lewego boczku podpraze - raz z prawego - co tez jest sztuczka
poniekad
150 gram wlasnie Mortadeli - najlepiej prawdziwej - ja raz robilam z dobra polska i powiem wam szczerze - ze bylo ok - nie ze cudo jakies - ale serio ok bylo
200 gram szynki gotowanej - wiecie takiej jak Ham Krakusa - Mortadele i szynke na miazge potraktowac nozem badz malakserem
2 jajka male
bulka rozmoczona w mleku
prawdziwego parmezanu - ale ten podszywany tez da rade trzy czybate - wielgachne lyzki
sol
Ta wyrobic ..robic robic - ladny wielki pulpet - owal- rzeklabym. Obtoczyc go w bulce tartej - co jest sztuczka bo czasami sie rozlatuje mieso skubane jedno a czasaami nie . ja mysle ze to rozlatywanie to zalezy od rodzaju mielonego - jak oszukisty - rzezniczy czyli dadza duzo tlustego - to pulpet zwarty i gotowy - jak nie to sie zdeczko no ... sami zobaczycie
Ta.. takiego klopsa na zimna oliwe z maslem - trzask - przykryc! i na malym ogniu nie przewracajac 20 minut z jednej i po 20 minutach z drugiej strony - pod przykryciem!!!
KONIEC
aj nie koniec bo ta oliwa z tym maslem to idzie jako pierwsze danie - z pasta jakas - matko kochana ten Parmezan wylazi z tego miesa - sos sie taki robi cudny i ten walsanie sos tesciowka jako pierwsze na makaron a na drugie to mieso z ta nieszczesna marchewka co to jej przepis ide WRESZCIE wklepac
PYCHA
ps. ja - ale tylko ja - dla pewnosci go jeszcze raz z lewego boczku podpraze - raz z prawego - co tez jest sztuczka
poniekad