- Gru 21, 2005
- 7,253
- 4
- 0
Kolejny sposob na awokado - stary i znany meksykanski substytut masla
1/2 szklanki pestek dyni
1 dojrzale awokado
sok z jednej limonki
szczypta soli
1-2 lyzki oleju z awokado lub oliwy z oliwek
opcjonalnie swieza kolendra lub inne ziola
Wrzucam do blendera pestki dyni i rozdrabniam je na drobno, dodaje reszte skladnikow i miksuje az uzyskam gladka paste. Trzymam w lodowce.
1/2 szklanki pestek dyni
1 dojrzale awokado
sok z jednej limonki
szczypta soli
1-2 lyzki oleju z awokado lub oliwy z oliwek
opcjonalnie swieza kolendra lub inne ziola
Wrzucam do blendera pestki dyni i rozdrabniam je na drobno, dodaje reszte skladnikow i miksuje az uzyskam gladka paste. Trzymam w lodowce.