Imbirowe gwiazdki

Gusia

Member
Wrz 28, 2004
2,907
0
0
marghe ale smak za to na pewno jest równie pyszny. moje też nie są takie ładne bo ja zrobiłam klasyczną foremką gwiazdki ale za to córcia w 100% doceniła smak, bo robi sobie od kilku dni przedsniadanie w postaci kilku gwiazdek imbirowych, przerzuciła się z pierników, i obawiam się, że mogą zniknąć przed świętami :mrgreen:
 

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
wyglądały tak:
113226.jpg
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
mam dzisiaj faze na wyszukiwanie rzeczy do zrobienia na swieta :mrgreen:

te tez bede robic, bo mam zamiar przygotowac dla przyjaciol takie paczuszki z roznymi slodkimi w srodku to te ciasteczka beda w sam raz :mrgreen:

pzdr
yenn
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
zrobiłam dzisiaj te ciasteczka, są przepyszne, wyszło mi aż 6 blach :shock: no ale to tylko wielki plus ;) dziękuję wam bardzo za wszystkie tak smakowite przepisy:*
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
nie widac zdjec na pierwszej stronie
icon_sad.gif


pzdr
yenn
 

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
1
0
:dance: Bardzo sie ciesze! :mrgreen:

Nie wiem co z tym zdjeciem, musze jeszcze raz wstawic...
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
dobrze ze podniosla, wlasnie mialam szukac :mrgreen:

kamila, kiedy bedziesz je piec?

pzdr
yenn
 

nurthena

Member
Paź 23, 2005
320
0
0
hmm ja sie przymierzam
icon_razz.gif
;P tylko nie wiem czy upiec te ciasteczka czy rogaliki midowo-orzechowe :dump: :dump:
 

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
no, to ja wczoraj zrobilam,
z tym ze jak mialam pierwsza porcje w piekarniku, to tak mi sie skojarzylo, ze skoro nie dalam melasy, to moze to trzebabylo czyms zastapic.... no i spojrzalam ze miodem.

tym wiec sposobem mam imbirowe gwiazdki bez miodu. hmmm.
ale calkiem niezle sa. tylko nadal nie wiem na jaka grubosc najlepiej walkokwac. ktos pomoze?
 

sd_silver

Member
Wrz 20, 2004
1,464
0
0
piekłam z miodem i białym cukrem, wyszły bardzo dobre, kruche i korzenne
godne polecenia ciasteczka na świeta
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,408
1,491
113
Jeśli lubisz korzenne ciasteczka, to nie będziesz żałować. U mnie są numerem 1. Ja wałkuję je najcieniej jak tylko się da (najczęściej przez folię
icon_wink.gif
), bo takie najbardziej wszystkim smakują.
 

Nutka

Member
Wrz 25, 2005
815
0
0
a czy te ciasteczka można upiec bez melasy i bez miodu? czy stracą. Bo na tę chwilę nie mam nawet miodu a bardzo mnie korci by teraz je upiec
gruebel_2.gif