neteczka
Member
- Lip 29, 2011
- 2,130
- 0
- 0
samanta @ 23 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1259236Na płytce podłogowej pieczesz? Też kiedyś zamierzałam, potem kupiłam kamień.... i tak tego kamienia nie używam, a płytek trochę zostało po remoncieKiedyś któraś z cinek wspominała coś o pieczeniu chleba na płytce i tak sobie pomyślałam,że warto spróbować.Ciągle przymierzam się do kupna kamienia i jakoś tak mi marnie to wychodzi.A płytka póki co nieźle się sprawdza i nic nie kosztuje(też zostało mam kilka po remoncie)Dziś piekłam na niej pizzę i bardzo fajnie wyszła.
Jakby mi tak wychodzil jak Tobie to tez bym byla nologowcem.
mirabbelka @ 28 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1261050przepiekny, perfekcyjny
aż nabrałam ochoty, żeby go znów upiecMirabelko takie słowa z Twoich ust to dla mnie zaszczytA taki efekt zawdzięczam m.inTwoim radom, za co jeszcze raz bardzo dziękuję.
AjajZobaczysz jeszcze kilka chlebków i Twoje też będą idealne.No i będziesz nałogowcem
inula @ 28 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1261322też się skusiłam na ten chlebek z siemienie, przepyszny
mi nie wyszedł tak idealny jak neteczki (pękł mi z jednej strony i miał nie wiedzieć czemu problemy z rośnięciem), ale znikał w oczach - na pewno będzie powtórkaWiesz, dla mnie pęknięcie to nie wada i ma swój urok.Najważniejsze,że Wam smakował
I dziękuję za miłe słowa o moim chlebku
katka7 @ 2 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1262543Piękny chlebek neteczkoi ja przymierzam się do niego. A powiedz mi, nie nacinałaś go przed włożeniem do piekarnika? i jak na wyrastanie w kanciastych keksówkach, bochenki wyszły Ci idealne. Zdarza się czasem, że mi z koszyka nie wychodzi taki piękny!Dziękuję bardzoMnie chleb zawsze wyrasta w koszyczku,tylko raz zrobiłam w keksówkach bo chciałam dwa mniejsze ,a koszyk mam duży,wyszły O.K. jednak to jakoś nie to i więcej chyba nie powtórzę.Taki wielki bochen wygląda bardziej dostojnie
Ja chleba nie nacinam przed pieczeniem,jakoś tak lubimy takie gładziutkie chlebki,no i nie martwię się,że kapnie mi przy nacinaniu.A chlebek polecam,bo pyszny niezmiernie
neteczka @ 2 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1262555A chlebek polecam,bo pyszny niezmierniepodpisuję się pod neteczką
sionia @ 2 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1262572Neteczko, mozesz napisac mi jakie dokladnie kupujesz maki i gdzie?A to różnie z tym bywa.Mąki pszenne czasami w Lidlu,w Biedronce bądź Realu.Żytnią pełnoziarnistą i żurkową w Tesco. Kilka ostatnich bochenków piekłam z Lubelli luksusowej typ 550,pomieszanej z Lubellą pełnoziarnistą,a te to dostaniesz chyba w większości spożywczaków.No chyba nie za bardzo Ci pomogłam
inula @ 23 Mar 2012 napisał:
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia