[quote name='mirabbelka' date='19 Aug 2007, 23:30 ' post='565249']
nie, bez przykrycia nie mozna ! powierzchnia chleba wyschnie, a potem w piecu popeka lub zrobi sie poduszka powietrzna pod gruba skora.
Tak wlasnie myslalam.Nie wie dlaczego,ale prawie zawsze mam problem z doborem odpowiedniej keksowki.Chyba nie mam jeszcze "wyrobionego"oka.Fajnie jest jak trafiam na przepis z zalaczonymi wymiarami foremki.Dzisiaj kupilam keksowke rozsuwana,taka od 20cm do 35cm,napewno ja znacie.Podobno mozna nia manipulowac nawet po wlozeniu ciasta.wiec jak dla mnie-super.Jeszcze jedno mam pytanie do ciebie,Mirabbelko.Dlaczego innym pieka sie chleby z piekna kopulka,a moje zaaaawsze po wlozeniu do pieca troche klapna i sa plaskie jak deska,nigdy ponad foremkeDlaczego???