Cyntia @ 9 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1487372Zakwas jest z mąki żytniej razowej...może faktycznie w tym tkwi przyczyna...chociaż ile bym go nie użyła chlebki zawsze mają zbliżony kolor.Radziłabym zmienić mąkę, której używasz do pieczenia. Ja zakwas dokarmiam tylko mąką żytnią razową, grubą z pierwszego przemiału i jeśli piekę chleb z przewagą maki pszennej to on jest zawsze jasny. Np. ten: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=8...t&p=1477348 czy ten: http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3552548...b-oliwkowy.html
Dawno temu jeden raz kupiłam jakąś mąkę pszenną BIO i z niej chleb wychodził szary. Więcej jej nie kupiłam, bo chleb wyglądał brzydko i jego wygląd nie zachęcał do jedzenia.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia