Biszkopt z szybkowaru

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,840
3,065
113
Biszkopt.jpgBiszkopt.jpg Jesli macie elektryczny szybkowar i bardzo sie Wam spieszy, to ten przepis jest idealny. Piekłam ten biszkopt wiele razy i zawsze wychodzi taki, jak na zdjęciu, co mnie niezmiennie dziwi. :) . Ostatnio ujęłam sporą łyżkę mąki, a w to miejsce wsypałam jeden budyń waniliowy, Cukru też ujmuję tyle, żeby dodać jeden waniliowy. Czasem daję otartą skórkę z cytryny albo limonki. Jest bardzo dobry, taki treściwy, nadaje sie do przekrawania i przekładania kremami, do tiramisu.
Wyjmuje się z garnka łatwo, po prostu go wysypuję na kratkę. :)
 
Ostatnia edycja:
  • Like
Reakcje: Dori

Dori

Well-known member
Sty 31, 2022
65
45
18
Upiekłam. Jest super. Upiekę jeszcze niejeden raz. Teraz była próba, bo piekarnik był zajęty. Odczarowałaś mi garnek w tym temacie. Przełożyłam jabłkami. Pyszne wyszłoIMG20220206183255.jpg 👍IMG20220206130400.jpg
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,840
3,065
113
Bardzo się cieszę, Dori. Potwierdza się, jaki ten garnek zdolny. :>
 
  • Like
Reakcje: Dori

Dori

Well-known member
Sty 31, 2022
65
45
18
Renia przekładałam jabłkami na ciepło i ładnie związało 😊
Buka bardzo garnek zdolny i przydatny. Co jakiś czas coraz bardziej go lubię 😄
 
  • Like
Reakcje: Buka

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,840
3,065
113
Stygnie. Nie wiem jeszcze, co z nim zrobię, może przełożę czymś mokrym i kwaskowym, jak u Dori. :lecker:
 

Załączniki

  • Biszkopt z szybkowaru.jpg
    Biszkopt z szybkowaru.jpg
    103.6 KB · Wyświetleń: 11
Ostatnia edycja:

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,840
3,065
113
Przepis i pieczenie działają bez zarzutu. Nie mam w tym żadnego swojego udziału poza ubiciem jajek i wymieszaniem. No i włączeniem do kontaktu, oczywiście. :mrgreen:
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,406
1,491
113
A co z tym białym wierzchem? Oczywiście tylko z ciekawości pytam, bo nie mam takiego garnka. 🙂
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,840
3,065
113
Biały, bo nie ma grzałki na górze, ale jest w pełni upieczony. Mogę go odwrócić pod koniec pieczenia tak, jak robię to z chlebem. wtedy zarumieni się cały. W cieście nie zależy mi na tym.