- Lis 14, 2005
- 489
- 0
- 0
2- 2,5 l rosolu
250 g persi kurczaka
2 cebule
2 sloiki ok. 200 ml bambusa
1 puszka pieczarek juz pokrojnych
½ szkl. keczupu
4 lyzki przyprawy Sambal Oelek
¼ szk. octu winnego
2 lyzeczki przecieru pomidorowego
4 lyzki sosu sojowego
4 jajka
1 lyzka maki ziemniaczanej
Cebule pokroic w kostke, persi kurczaka w calosci dodac do rosolu i powoli gotowac 15 min. Piersi kurczaka wyciagnac pokroc w kostke i ponownie dodac do rosolu. Jajka w szklance roztrzepac dodac do gotujacego sie rosolu oraz pozostale skladniki: pieczarki, bambus, keczup, przecier pomidorowy, sos sojowy, ocet oraz Samal Oelek.
1 lyzke maki ziemniaczanej rozmieszac z mala iloscia zimnej wody i dodac do rosolu. Zupa ma byc lekko zageszczona wiec moze byc potrzeba dac 2 lyzek maki
250 g persi kurczaka
2 cebule
2 sloiki ok. 200 ml bambusa
1 puszka pieczarek juz pokrojnych
½ szkl. keczupu
4 lyzki przyprawy Sambal Oelek
¼ szk. octu winnego
2 lyzeczki przecieru pomidorowego
4 lyzki sosu sojowego
4 jajka
1 lyzka maki ziemniaczanej
Cebule pokroic w kostke, persi kurczaka w calosci dodac do rosolu i powoli gotowac 15 min. Piersi kurczaka wyciagnac pokroc w kostke i ponownie dodac do rosolu. Jajka w szklance roztrzepac dodac do gotujacego sie rosolu oraz pozostale skladniki: pieczarki, bambus, keczup, przecier pomidorowy, sos sojowy, ocet oraz Samal Oelek.
1 lyzke maki ziemniaczanej rozmieszac z mala iloscia zimnej wody i dodac do rosolu. Zupa ma byc lekko zageszczona wiec moze byc potrzeba dac 2 lyzek maki

Ostatnią edycję dokonał moderator: