Zupa pekinska

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
2- 2,5 l rosolu
250 g persi kurczaka
2 cebule
2 sloiki ok. 200 ml bambusa
1 puszka pieczarek juz pokrojnych
½ szkl. keczupu
4 lyzki przyprawy Sambal Oelek
¼ szk. octu winnego
2 lyzeczki przecieru pomidorowego
4 lyzki sosu sojowego
4 jajka
1 lyzka maki ziemniaczanej

Cebule pokroic w kostke, persi kurczaka w calosci dodac do rosolu i powoli gotowac 15 min. Piersi kurczaka wyciagnac pokroc w kostke i ponownie dodac do rosolu. Jajka w szklance roztrzepac dodac do gotujacego sie rosolu oraz pozostale skladniki: pieczarki, bambus, keczup, przecier pomidorowy, sos sojowy, ocet oraz Samal Oelek.
1 lyzke maki ziemniaczanej rozmieszac z mala iloscia zimnej wody i dodac do rosolu. Zupa ma byc lekko zageszczona wiec moze byc potrzeba dac 2 lyzek maki

 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

LaraCrooft

Member
Sie 16, 2009
1
0
0
Hej, chciałam zapytać ile trzeba dodać ketchupu i octu winnego, ponieważ w Twoim przepisie chyba wystąpił jakiś błąd i zamiast ilości pojawiają się inne znaczki, a chcę wypróbować Twój przepis
icon_smile.gif
Z góry dziękuje
 

osulka

Member
Sie 9, 2007
4,004
0
0
Jadłam podobną zupę w chińskiej restauracji. Można było wybrać opcje delikatna/ na ostro, ja brałam ta drugą ;) A do tego nie było w niej mięska, a papryka, bambus, pekinka i grzyby shitakee poku. PYCHOTA, a jak jaraaa hhe
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy