- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Zrazy rybne "Irlandzkie oczy"
-500 g filetów z morskiej ryby
-1 jajko
-sól,pieprz
-1 cebula
-przyprawa do ryb(według uznania)
-kilka łyżek tartej bułki
10 jajek przepiórczych lub małych kurzych
Filety rybne zemleć,cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć,dodać jajko,przyprawy,bułkę tartą i wszystko dokładnie wymieszać.
Jajka ugotować,obrać,zawinąć w farsz rybny nadając im owalny kształt.
Wyłożyć na blachę i piec 25-30 min w temperaturze 200C,do uzyskania złotego koloru.
Podałam z sosem Mornay
Przepis przetłumaczyłam z tej strony

-500 g filetów z morskiej ryby
-1 jajko
-sól,pieprz
-1 cebula
-przyprawa do ryb(według uznania)
-kilka łyżek tartej bułki
10 jajek przepiórczych lub małych kurzych
Filety rybne zemleć,cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć,dodać jajko,przyprawy,bułkę tartą i wszystko dokładnie wymieszać.
Jajka ugotować,obrać,zawinąć w farsz rybny nadając im owalny kształt.
Wyłożyć na blachę i piec 25-30 min w temperaturze 200C,do uzyskania złotego koloru.
Podałam z sosem Mornay

Przepis przetłumaczyłam z tej strony
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: