Przepis moze sprawiac wrazenie skomplikowanego ze wzgledu na ilosc skladnikow, przygotowanie sosu zajmuje jednak nie wiecej niz 5 minut. Slodkawy chilli sos swietnie sie komponuje z zeberkowym miesem
5 lyzek miodu
1/4 szklanki whiskey
1 1/2 lyzki sosu hoisin
1 lyzka musztardy
1 lyzeczka sosu sliwkowego
1 1/2 lyzeczki molasy
1 1/2 lyzeczki sosu sojowego
1 1/2 lyzeczki sosu Worcestershire
3/4 lyzeczki sambal oelek
1/4 lyzeczki soli
1/4 lyzeczki pieprzu
1 kg zeberek
sok z ananasa
Originalny przepis wola o 5 lyzek miodu, dla osob ktore nie lubia slodkiego sosu propouje dac tylko 4 lyzki .
Zeberka doprawiamy sola i pieprzem, przekladamy do zaroodpornego naczynia, zalewamy sokiem z ananasa i pieczemy przez co najmniej 1.5 godziny w 150C .Skladniki sosu razem laczymy, doprawiamy sola i pieprzem
Kiedy zeberka sa gotowe, wrzucamy je na goracy grill. Zeberka smazymy na grilu przez okolo 10-15 miut, czesto smarujemy sosem- kiedy gotowe maja miec piekny miodowo brazowy kolor
Zrodlo- epicurious
5 lyzek miodu
1/4 szklanki whiskey
1 1/2 lyzki sosu hoisin
1 lyzka musztardy
1 lyzeczka sosu sliwkowego
1 1/2 lyzeczki molasy
1 1/2 lyzeczki sosu sojowego
1 1/2 lyzeczki sosu Worcestershire
3/4 lyzeczki sambal oelek
1/4 lyzeczki soli
1/4 lyzeczki pieprzu
1 kg zeberek
sok z ananasa
Originalny przepis wola o 5 lyzek miodu, dla osob ktore nie lubia slodkiego sosu propouje dac tylko 4 lyzki .
Zeberka doprawiamy sola i pieprzem, przekladamy do zaroodpornego naczynia, zalewamy sokiem z ananasa i pieczemy przez co najmniej 1.5 godziny w 150C .Skladniki sosu razem laczymy, doprawiamy sola i pieprzem
Kiedy zeberka sa gotowe, wrzucamy je na goracy grill. Zeberka smazymy na grilu przez okolo 10-15 miut, czesto smarujemy sosem- kiedy gotowe maja miec piekny miodowo brazowy kolor
Zrodlo- epicurious
Ostatnią edycję dokonał moderator: