Pasztet z selera Pasztet z selera
2 duże selery -zetrzec na tarce
1 duża cebula-pokr. w kostkę
Do tego dodac 1 szkl. wody, 250g margaryny lub masła, 2 kostki rosołowe grzybowe i gotowac ok.1h.
Zmiksować lub zmielić w masz. do mięsa, wystudzić i dodać 1 szkl. bułki tartej,4 zółtka, ubite osobno białka.
Wymieszać,przełożyć do formy (keksówka). Piec ok.1 h.
Pasztet z selera
2 duże selery -zetrzec na tarce
1 duża cebula-pokr. w kostkę
Do tego dodac 1 szkl. wody, 250g margaryny lub masła, 2 kostki rosołowe grzybowe i gotowac ok.1h.
Zmiksować lub zmielić w masz. do mięsa, wystudzić i dodać 1 szkl. bułki tartej,4 zółtka, ubite osobno białka.
Wymieszać,przełożyć do formy (keksówka). Piec ok.1 h.
coś mi się nadublowało...