- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Wieprzowina z sosem ostrygowym
500g chudej wieprzowiny ( od polądwicy po karkówkę)
marynata:
3 łyżki sojowego sos
1 łyżka oleju
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sok z połowy cytryny
3 łyżki sosu ostrygowego
4 łyżki oleju
1. Mięso kroimy w 3 milimetrowe pasy i marynujemy w marynacie powstałej z wyżej wymienionych składników przez 1 godzinę.
2. W woku lub dużej patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz i na nim smażymy plastry mięsa ( jakieś 3 - 4 minuty) aż się zbrązowieją. Dodajemy sos ostrygowy i jeszcze dusimy przez minutę.
3. Podajemy z ryżem.
PS. Przepis pochodzi z http://www.mniammniam.com/Smazona_wieprzow...owym-9307p.html

500g chudej wieprzowiny ( od polądwicy po karkówkę)
marynata:
3 łyżki sojowego sos
1 łyżka oleju
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sok z połowy cytryny
3 łyżki sosu ostrygowego
4 łyżki oleju
1. Mięso kroimy w 3 milimetrowe pasy i marynujemy w marynacie powstałej z wyżej wymienionych składników przez 1 godzinę.
2. W woku lub dużej patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz i na nim smażymy plastry mięsa ( jakieś 3 - 4 minuty) aż się zbrązowieją. Dodajemy sos ostrygowy i jeszcze dusimy przez minutę.
3. Podajemy z ryżem.
PS. Przepis pochodzi z http://www.mniammniam.com/Smazona_wieprzow...owym-9307p.html
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: